Tento velmi rychlý recept si doma připravujeme vždy, když nemám náladu vymýšlet něco nového a chci zažít souzvuk dokonalých výrazných chutí. Kari nemá každý rád, proto doporučuji opravdu jen milovníkům, protože chuť je v tomto případě opravdu pronikavá. Potřebovat budete pár základních surovin a výsledek vás opravdu příjemně překvapí.
Budete potřebovat:
- kuřecí prsa 400 gramů
- kokosové mléko v plechovce
- kari koření
- kurkuma
- muškátový oříšek
- červená paprika
- máslo nebo kokosový olej
- trošku vody
- 4-5 stroužků česneku
- šťáva z poloviny citronu
- sůl, pepř
- chilli papričky
Postup:
Tento recept jsem si dohromady dala sama z několika receptů a rad jednoho šéfkuchaře a myslím si, že vcelku se mi podařilo zachytit všechny chutě, které by v dobré kari omáčce měli být. Na začátku si vždy umyji kuřecí prsa, nakrájíme je na kostičky a trochu nasolíme, opepříme a přidám trošku červené sladké papriky.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Na kokosovém oleji a na velkém plameni si lehce opečeme kuřecí masíčko, pokud je třeba podlijeme trošku vodou nebo kuřecím vývarem.
Maso Odstavné a v pánvi si nechám výpek. Přilijeme trochu vody a přidám 2 lžičky kari, 2 lžičky kurkumy, trošku muškátového oříšku. Vše dávám většinou od oka a totéž doporučuji i vám.
[hana-code-insert name=’google‘ /]Očistím si česnek a protlačit ho ke koření. Celé to Povaříme asi 10 minut tak, aby to bublali. Po 10 minutách přidávám chilli papričky pro ostrou chuť a šťávu z poloviny citronu. Přilijeme i kokosové mléko. Když začne omáčka opět vřít, vložím do pánve znovu masíčko a vařím to ještě asi 15 minut na mírném ohni.
Mezitím si připravím rýži a zkoušela jsem už i špagety, ale přece jen není to ono. Na závěr to ještě zvyknu posypat vňaťkou, pokud mám čerstvou. Omáčka by měla být ostře kyselá s pronikavou chutí kari koření. Dobrou chuť.