Indická kuchyně, kuře na kari.

Tento velmi rychlý recept si doma připravujeme vždy, když nemám náladu vymýšlet něco nového a chci zažít souzvuk dokonalých výrazných chutí. Kari nemá každý rád, proto doporučuji opravdu jen milovníkům, protože chuť je v tomto případě opravdu pronikavá. Potřebovat budete pár základních surovin a výsledek vás opravdu příjemně překvapí.

Reklama

Budete potřebovat:

  • kuřecí prsa 400 gramů
  • kokosové mléko v plechovce
  • kari koření
  • kurkuma
  • muškátový oříšek
  • červená paprika
  • máslo nebo kokosový olej
  • trošku vody
  • 4-5 stroužků česneku
  • šťáva z poloviny citronu
  • sůl, pepř
  • chilli papričky

Postup:

Tento recept jsem si dohromady dala sama z několika receptů a rad jednoho šéfkuchaře a myslím si, že vcelku se mi podařilo zachytit všechny chutě, které by v dobré kari omáčce měli být. Na začátku si vždy umyji kuřecí prsa, nakrájíme je na kostičky a trochu nasolíme, opepříme a přidám trošku červené sladké papriky.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Na kokosovém oleji a na velkém plameni si lehce opečeme kuřecí masíčko, pokud je třeba podlijeme trošku vodou nebo kuřecím vývarem.
Maso Odstavné a v pánvi si nechám výpek. Přilijeme trochu vody a přidám 2 lžičky kari, 2 lžičky kurkumy, trošku muškátového oříšku. Vše dávám většinou od oka a totéž doporučuji i vám.

Reklama

[hana-code-insert name=’google‘ /]Očistím si česnek a protlačit ho ke koření. Celé to Povaříme asi 10 minut tak, aby to bublali. Po 10 minutách přidávám chilli papričky pro ostrou chuť a šťávu z poloviny citronu. Přilijeme i kokosové mléko. Když začne omáčka opět vřít, vložím do pánve znovu masíčko a vařím to ještě asi 15 minut na mírném ohni.

Mezitím si připravím rýži a zkoušela jsem už i špagety, ale přece jen není to ono. Na závěr to ještě zvyknu posypat vňaťkou, pokud mám čerstvou. Omáčka by měla být ostře kyselá s pronikavou chutí kari koření. Dobrou chuť.

Reklama