KORONAVIRUS: obávané téma Čechů, oběti ve světě přibývají. Mají se Češi opravdu bát?

[no_pagination]

Obávaný Koronavirus je nejen ve světě, ale i v České republice opravdu aktuálním tématem. Vir, který se přenáší z člověka na člověka pouhým blízkým kontaktem se pomalu rozšiřuje do Evropy.


Případy nakažených jsou již v oblíbené Itálii, kam spousta našich občanů jezdí za účelem zimních sportů. Zde v Itálii začíná být situace vážnější a jako opatření pomalu zavírají určitá města.

Čtěte také: Trojčata, která dojala svět. Nad jejich příběhem ukápne nejedna slza. Co bylo s těmito třemi dětmi jiného, než s řadou jiných, kdekoliv na světě narozených trojčat? Rodiče čekal po zjištění velký šok!

Pokud by se měl tento vir dostat za hranice našeho státu, vzniknou zde přísné podmínky pro všechny občany.

Nově izolovaná města a šest obětí v Itálii

I přes to, že zatím v České republice není potvrzený ani jeden nakažený, je stále mít na paměti, že se nejedná o pouhou chřipku, ale o vir, který si s sebou nese oběti.
V Karanténách, například v již zmíněné Itálii, musí lidé čekat 2 týdny a dokonce při opuštění karantény zde hrozí vězení. Pro cestující z Itálie je na letišti připraveno odbavení se zvýšenými hygienickými přístupy.

V případě, že se na území České republiky objeví nakažení, musí být ihned přemístěny do nemocnice, která vlastní určitou kapacitu míst pro oběti. V Česku je okolo tisícovky lůžek pro infekčně pozitivní pacienty.  

Obecné rady jak se chránit:

1. Dodržujte nejzákladnější pravidla hygieny
2. Vyhýbat se místům s větším počtem lidí, a to hlavně v uzavřených prostorech
3. Při kašlání a kýchání brát ohled na ostatní a používat tak kapesníky a zakrývat si ústa