Lidé, kteří se zotavili z koronaviru, prozradili celou pravdu. Někteří jsou šokováni tím, co vše během této nemoci musí prožívat.

Coronavirus je téma dnešní doby. Nový typ coronaviru zasáhl celou naši planetu a v mnoha zemích už podlehlo tisíce lidí. Vlády jednotlivých zemí vytvářejí bezpečnostní opatření, lidé jsou doma v karanténě a venku je omezený pohyb. Každý den onemocní na tento virus mnoho lidí, ale naštěstí už je také mnoho lidí vyléčených. Ti, kterým se podařilo z tohoto onemocnění dostat, se rozhodli promluvit o tom, co je součástí této nebezpečné nemoci, jež už nabrala pandemických rozměrů. Rozhodně byste je měli znát.

Příznaky mohou pomoci

Každý by si měl v dnešní době dávat větší pozor. Je nutné dodržovat přísná hygienická opatření, chovat se zodpovědně a vzájemně si pomáhat. Důležité také je, abyste byli pozorní zejména k sobě a nepanikařili v případě větších příznaků. Pomůžete tak lékařům, kteří musí denně ošetřit hromady lidí. Z toho důvodu se rozhodli lidé, kteří se zotavili z coronavirové infekce, sepsat seznam příznaků, podle kterých poznáte, že se může virus týkat zrovna vás. Pokud se tedy u vás objeví většina z těchto 13 příznaků, rozhodně navštivte lékaře.

Hlava, uši, oči a krk

Prvním symptomem může být velmi nepříjemná bolest hlavy, kterou zažíváte například při zimnici nebo horečkách. Bolest hlavy, pálení v krku, ucpané uši, na všechny tyto příznaky si dejte pozor. Dalším příznakem může být nepříjemný tlak v uchu, který je způsobený vysokým tlakem. Výrazná bolest hlavy jako při chřipce nebo nachlazení, spojená s pulzováním je dalším příznakem. Pálení očí je dalším nepříjemný příznakem, který způsobuje coronavirus. Oteklý krk může být rovněž příznakem.

Čtěte také: V restauraci jsem okoukala jeden předkrm. Zkusila jsem ho připravit a všichni moji přátelé si ho hned zamilovali. Zde je recept!

Další důležité příznaky

Bolest celého těla (klouby, ruce, nohy, za hrudí atd.) může být příznakem nebezpečného coronaviru. Nepříjemné zvuky ozývající se přímo z plic mohou také znamenat problémy. Zvýšená únava a neustálá ospalost mohou být také příznaky, na které je potřeba si dát pozor. Mezi další příznaky patří nechutenství, zvýšená horečka, tlak na hrudi a dlouho trvající kašel, jet lag, omdlévání a závratě.