Kamarádka objevila naprosto geniální způsob, jak natočit vlasy bez kulmy i natáček. Nyní ho radí každému, kdo touží po krásných vlasech

Ondulace často ničí vlasy. Pokusy o vytvoření čarokrásných kudrlinek z naší rovné kštice někdy nemusejí dopadnout podle očekávání a někdy se může také stát, že se vlasy nenávratně spálí. Proto ženy po celém světě vynalézají nejrůznější způsoby, jak docílit zvlnění vlasů a bez použití nešetrných horkých ondulačních přístrojů nebo chemikálií se obejít.

Kulmováním můžete zšedivět

Moderní doba přišla s mnoha nejrůznějšími metodami, jak z rovných vlasů vytvořit kudrnaté a z těch vlnitých zase naopak rovné. Většina z těchto způsobů je sice rychlá a účinná, nicméně často agresivní a vůči zdraví vlasů velmi nepřátelská.

Veškeré kulmy a žehličky na vlasy, které používají k práci s vlasy žhavý kovový plech, mohou vlasy nepěkně spálit, roztřepit a dokonce po jejich použití mohou vlasy začít předčasně šedivět. To se děje proto, že barevné pigmenty se nacházejí ve vnitřních strukturách zdravých vlasů. Pakliže se ale jejich povrch spálí a roztřepí, může se stát, že vnitřní strukturu poškodíme, pigment se vypaří a vlas zůstane šedivý.

Čtěte také: Když uviděla tyto vajíčka u sebe na zahradě byla šokována a okamžitě volala ochránce přírody

Návod s vodou a brčkem

Internetový server Youtube.com je plný nejrůznějších vychytávek a návodů, jak dodat svým vlasům neopakovatelné a jedinečné kouzlo, a to ještě ideálně nějakou neobvyklou a neotřelou metodou. Na jednom z takových videí diváky černovlasá dívka seznamuje s jednoduchým způsobem, jak natočit vlasy bez použití horkého kovu a navíc docílí nádherných jemných kudrlinek, které s kulmou prostě nevytvoříte.

K ondulaci vlasů potřebujete pouhé tři věci: rozprašovač s vodou, balík plastových brček a hromadu vlásenek. Učesané vlasy pak rozdělíte na úzké pramínky, které navlhčíte rozprašovačem vodou a pečlivě obtočíte kolem celého brčka. Na obou koncích pak brčko zahnete a zajistíte vlásenkou. A to je vše. Poté, co takto zpracujete všechny pramínky na hlavě, můžete je ještě jednou postříkat vodou a nechat uschnout. Po rozpuštění pak vlasy vytvoří krásné princeznovské prstýnky.