Nevyhazujte citrusovou kůru. Až zjistíte všechny její unikáty, budete litovat, že kdy mířila do koše, a ne na tato místa

Některé domácí recepty a metody opravdu stojí za to. Nejen, že vám pomohou s mnohými domácími problémy, mohou vás i inspirovat k dalším praktickým návodům, které mohou následně pomoci někomu dalšímu. Jedním z takových nápadů je naložení citrusové kůry. Napadá vás, k čemu by to mohlo být dobré? Pokud ne, pak budete možná překvapeni. Naložená citrusová kůra může skvěle pomoci s likvidací zahradních škůdců. Protože se blíží sezóna zahrádek, pak určitě zpozorněte, protože se to může týkat zrovna vás.

Všemocné citrusy

Citrusové plody jistě znáte. Mandarinky, pomeranče, citrony, grepy, limetky a možná i dalších. Zejména mandarinky a pomeranče jsou dostupné převážně v zimním období. Málokdo ovšem ví, že z jejich kůry je možné připravit skvělého zabijáka škůdců a hmyzu našich zahrad. Stačí se jen držet připraveného receptu a postupu, a škůdci na vaší zahradě nebudou mít šancí.

Zbavte se škůdců

Pěstujete-li maliny nebo jahody, pak se vás tento problém určitě týká. Nepoužívejte zbytečně chemické přípravky na ochranu rostlin, ale vyzkoušejte spíše přírodní metodu, která zaručuje jisté výsledky. Zbaví vás škůdců jako například: obaleč jablečný, mšice, nosatec nebo mravenci. Stačí na ně použít přípravek vyrobený z citrusové kůry a budete mít po trápení. Skvěle přilne k listům rostlin a škůdci tak nebudou mít vůbec žádnou šanci.

Čtěte také: Tato znamení stárnou do krásy! Patříte mezi ně?

Příprava a aplikace

Vezměte si prázdnou nádobu s víkem, nasekejte sušenou citrusovou kůru, vhoďte ji do hrnce a zalijte 3 litry horké vody. Zadělejte nádobu víkem a nechte stát po dobu 2 dnů. Poté přefiltrujte přes síto a přidejte do vody s mýdlem. Pořádně vše promíchejte a nalijte do zahradního rozprašovače. Pak už jen stačí pravidelně stříkat dané rostlinky a úspěch je zaručen. Přírodní a přirozený způsob, který je šetrný k životnímu prostředí. Určitě vyzkoušejte.