Všimla si u silnice opuštěného, vyděšeného štěněte. O chvíli později udělala úžasnou věc, vše bylo zaznamenáno.

Vyděšené opuštěné štěně na ulici. Tento srdcervoucí pohled se naskytl thajské běžkyni pár okamžiků po startu městského maratonu. Nemohla tam maličkého pejska jen tak bez slitování nechat a rozhodla se o něj postarat. Nevěřili byste, jak tento příběh pokračoval dál! Celá situace byla zvěčněna na videonahrávce, která se rychle stala hitem internetu, a žena se psem se přes noc stali světoznámými hvězdami.

Z maratonu si přivezla nezvyklou cenu

Maraton ve městě Ratchaburi v Thajsku běžkyně Khemjira Klongsanun nevyhrála. Zato si však zasloužila celosvětovou pověst člověka se zlatým srdcem. Nedlouho po startu, když probíhala opuštěnou částí města, kde nežijí žádní lidé a nejsou tu ani domy, zahlédla zmateného a obrovsky vyděšeného pejska.

Při pohledu na něj bylo zřejmé, v jak strašlivé situaci se štěně nachází. Opuštěný pejsek byl vystrašený i z množství lidí, kteří se kolem nacházeli právě kvůli maratonu. Nikdo z nich si chlupáče ani nevšiml. Protože kolem ani nebyli žádní strážci pořádku, žena se po pár okamžicích rozhodla, že štěně nemůže na ulici jen tak nechat a rozhodla se ho okamžitě ujmout.

Čtěte také: Tak schválně? Pamatujete si na všech těchto 20 hraček z vašeho mládí? Třetí si budete určitě pamatovat!

Závod se psem v ruce dokončila

I přes chlupáče v náručí dokázala běžkyně Khemjira závod dokončit a uběhla s ním celých zbývajících 19 mil. Po skončení závodu pejska adoptovala a pojmenovala ho Chombueng, což je jméno provincie města Ratchaburi, v němž se maratonský běh konal.

„Zdálo se mi, že se tenhle mrňousek ztratil. Nebyly kolem žádné domy, žádní další psi ani lidé. Tak jsem štěně vzala, i kdyby to znamenalo jen dostat ho pryč z nebezpečného prostředí,“ nechala se slyšet mladá dívka po skončení závodu, na kterém se ihned díky svému činu stala hvězdou. Už jen to, že uběhla maraton se štěnětem v ruce, budilo velké množství pozornosti mezi ostatními běžci i diváky závodu. Když pak dívka s dobrým srdcem navíc připojila vysvětlení celé situace, stala se hrdinkou dne.