Dejte tyto rostliny na balkon, parapet nebo do místnosti: Komáři zůstanou daleko od vašeho domova – funguje 10x lépe než chemické odpuzovače

Léto je ideální doba pro vysoké množství komárů. Každý jistě dobře ví, komáři jsou velmi nepříjemný a otravným hmyzem, který umí pěkně pozlobit. Existuje proti nim spousta metod, rad a triků, aby k nám nelétali a my se mohli v pohodě vyspat nebo grilovat na zahradě. Krásné počasí přímo vybízí k trávení volného času v přírodě, což ovšem znamená, že budeme více vystavení útoku komárů. Jejich kousnutí umí někdy hodně zabolet. Chcete-li se jim vyhnout doma, doporučujeme dát na balkon několik rostlinek, a ty se postarají, aby se u vás komáři neobjevovali.

Klidné čtení a psaní

Rádi odpočíváte na balkoně s knihou a sklenkou vína v ruce? Rádi spíte u otevřeného okna, ale okno nemá síťku proti hmyzu? Chcete mít klidnou noc nebo večer? Dnes se dozvíte, proč se vyplatí zasadit na balkon několik rostlinek. Rostlinky mají spoustu účinných a užitečných vlastností, k nimž rozhodně patří eliminace nepříjemných komárů. Rostlinky si můžete vypěstovat sami nebo si je můžete koupit v obchodě a rovnou je na balkoně vyzkoušet.

Levandule a bazalka

Levandule je květina, kterou milují muži i ženy. Vypadá krásně a nádherně voní. Komáři její vůni však nesnáší, a proto v její přítomnosti neumí existovat. Jakmile si tedy dáte levanduli do vašeho prostoru, budete mít od komárů klid.

Čtěte také: Tato psí fenka začala z ničeho nic táhnout svou majitelku do lesa. Ta nechápala, proč to dělá, ale rozhodla se jít za ní. A dobře udělala. To co zde uviděla jí šokovalo a jenom těžko na to do konce života zapomene!

Bazalka je také skvělou rostlinkou, kterou se hodí použít proti komárům. Zasaďte si ji na balkon nebo dejte za okno a budete mít od komárů klid. Hodí se také při vaření a její vůně dodá mnoha pokrmům skvělou vůni a aroma.

Máta a plectrantus

Mátu jistě každý zná díky její nádherné svěží vůni. Tato úžasná aromatická vůně přitahuje kočky, ale odpuzuje komáry. Jakmile si ji jednou vysadíte na zahradě, v další sezoně vám znovu vykvete. S její výsadnou je spojeno jedno riziko. Budete-li ji sázet v hojném množství, pak se vám na zahradě nebo balkonu mohou objevit kočky, pro které je máta jako droga.

Plectrantus je dekorativní rostlina, která má dlouhé zavěšené listy. Často je volena právě na balkon za účelem květinové kompozice. Její charakteristická vůně významně odpuzuje komáry. Vyzkoušejte a sami poznáte.

Fenykl a pelargonie

O fenyklu jste určitě někdy slyšeli, obzvláště ti, kdo milujete domácí zavařeniny. V případě, že máte problém s nesnesitelnými komáry, pak si určitě začněte fenykl pěstovat na zahradě. Bude vám tak užitečný v kuchyni i proti komárům.

Pelargonie je krásná květina, která potěší snad každého. Na balkoně vám navíc udělá nádhernou podívanou a vytvoří vodopád úžasných vůní. Právě díky těmto vůním má schopnost odpuzovat komáry a další hmyz, který se k vašemu oknu už nepřiblíží.

K dalším skvělým rostlinkám, které se hodí proti komárům, patří bezesporu Tansy nebo Geranium. Vyzkoušejte některou z rostlin ještě dnes a nechte se překvapit krásnou a klidnou nocí.