Rozluštíte zašifrovanou hádanku v obrázku? Pak patříte mezi 15% všech lidí v České republice, kteří uspějí v tomto očním testu!

Zrak je často považován za nejdůležitější smysl vůbec. Není však bohužel úplně dokonalý a ne vždy funguje tak, jak má – stejně jako ostatní části lidského těla. Vaše oči perfektně prověří následující obrázek. Tak co, šálí vás zrak?

Vidíte, či nevidíte?

Na první pohled se může zdát, že na obrázku jsou jenom bílé tečky na černém podkladu a společně vytvářejí dojem kruhů či spirály. Vypadá to, že jeho obsah není ničím speciální. Skutečnost je nicméně trochu jiná. Podívejte se ještě jednou a tentokrát pozorně. V bílých tečkách je cosi ukryto a to cosi vám odpoví na otázku, nakolik se vaše oči i váš mozek nechají zmást. Co přesně obraz schovává?

Důležité číslo

Mezi tečkami vystupuje určité číslo. Abyste ho viděli, musíte se pořádně soustředit. Učiňte následující kroky:

Čtěte také: Závěsy bílé jako v první den nákupu. Namočte je na 10 minut do tohoto a následně dejte do pračky

  • Lehce přimhuřte oči
  • Podívejte se do středu obrázku
  • Snažte se pohled zaostřit tak, jako byste se chtěli podívat skrz

Už to vidíte? Na povrchu začínají vystupovat číslice. A právě ty se snažíte odhalit. Pokud se vám povede dostatečně zaostřit a správně přimhouřit víčka, zjistíte, že obrázek v žádném případě není jenom obyčejným shlukem bílých teček.

Test krátkozrakosti

A teď přichází to nejzajímavější – význam konkrétních číslic. Pokud stále nevidíte žádné číslo, zkuste to znovu. Soustřeďte se a ostřete zrak tak dlouho, dokud skrytý obsah neodhalíte. Rozeznáte číslo 3246 nebo 1246? Pak možná trpíte krátkozrakostí. 3246 ukazuje také na astigmatismus, stejně jako číslo 3240. Pokud se objevilo jedno z těchto čísel, měli byste zajít k očnímu lékaři, jenž provede kontrolu vašeho zraku. Možná máte vážný problém, o jehož existenci jste dosud netušili.

Vidíte číslo 1240? To je mnohem lepší. Tato varianta je ideální, vyjadřuje totiž, že jste zdraví a váš zrak je zcela v pořádku. Navíc se dokážete perfektně soustředit a jste neustále ve střehu. Gratulujeme!