Celý život jste vařili bramborovou kaši zle! Podle tohoto návodu zjistíte tajemství, jak ji uvařit co nejchutněji

Bramborová kaše je jedná z nejvyužívanějších příloh k masovým pokrmům. Její příprava je opravdu jednoduchá. Uvaříme předem oloupané brambory, scedíme, rozmačkáme a přidáne máslo a mléko. Ale jsme si jisti, že ji připravujeme správně?

thesun.co.uk

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Čtěte také: Lidé, kteří se zotavili z koronaviru, prozradili celou pravdu. Někteří jsou šokováni tím, co vše během této nemoci musí prožívat.

Odborník z portálu Food Network Tyler Florence doporučuje odlišnou přípravu bramborové kaše. Podle něho klasická příprava ničí chuť této přílohy. „Brambory mají jemný chuťový profil. Když je budete vařit ve vodě, kterou následně scedíme, ztratíte tak veškerou chuť brambor“, praví šéfkuchař.

thesun.co.uk

Tyler proto doporučuje povařit brambory přímo v mléku, smetaně a másle, aby nasákly všechnu chuť. Nejlepší je právě rozsekat syrové brambory na kostky a povařit je doměkka s mlékem a máslem. Po změknutí je potřebné scedit nadbytečnou tekutinu a samotné brambory nasáknuté mlékem rozmačkat na hladkou směs. Na dochucení nejlépe poslouží sůl a černé koření. Pro změnu, můžete k bramborám přidat pár stroužků česneku, podle chuti.