Bramborová kaše je jedná z nejvyužívanějších příloh k masovým pokrmům. Její příprava je opravdu jednoduchá. Uvaříme předem oloupané brambory, scedíme, rozmačkáme a přidáne máslo a mléko. Ale jsme si jisti, že ji připravujeme správně?
[hana-code-insert name=’google‘ /]
Odborník z portálu Food Network Tyler Florence doporučuje odlišnou přípravu bramborové kaše. Podle něho klasická příprava ničí chuť této přílohy. „Brambory mají jemný chuťový profil. Když je budete vařit ve vodě, kterou následně scedíme, ztratíte tak veškerou chuť brambor“, praví šéfkuchař.
Tyler proto doporučuje povařit brambory přímo v mléku, smetaně a másle, aby nasákly všechnu chuť. Nejlepší je právě rozsekat syrové brambory na kostky a povařit je doměkka s mlékem a máslem. Po změknutí je potřebné scedit nadbytečnou tekutinu a samotné brambory nasáknuté mlékem rozmačkat na hladkou směs. Na dochucení nejlépe poslouží sůl a černé koření. Pro změnu, můžete k bramborám přidat pár stroužků česneku, podle chuti.