Vtřete kostku ledu z Aloe Vera do pokožky: Získáte blahodárný přírodní lék

Aloe vera má doma téměř každý. Věděli jste, že její stvoly můžete nakrájet a zamrazit? Natírání pokožky kostkami zmrzlé aloe vera má blahodárné účinky na vaši pokožku. V následujícím článku jsme pro vás sepsali všechny výhody, které tato rostlina má a jak ji co nejlépe využít.

Vyrobte si lék na spálená ramena

O ledových aloe vera kostkách jste zřejmě ještě neslyšeli. A přitom je to tak snadné. Jde o skvělý a přírodní přípravek, který oceníte především v letních měsících. Během opalovaní se kvůli velkému množství UV záření často spálíme. Tehdy je nutné pokožku ošetřit. Nemusíte ale kupovat drahé krémy a spreje s panthenolem. Můžete si připravit vlastní domácí medicínu, která vás nebude stát téměř nic. Co budete na výrobu aloe kostek potřebovat?

  • formičku na kostky ledu (silikon, plast)
  • listy aloe vera

Nakrájejte listy aloe very. Je lepší, pokud je rostlina větší a má tlustější listy. Někdy se listy dají koupit v obchodě již nakrájené. Vydlabejte je lžičkou a vymačkejte šťávu. Nadrťte a smíchejte dohromady. Vytvořte tuhý gel, který dáte do formičky na led. Poté nakrájejte listy na malé kousky a přidejte je do formiček. Na každou kostičku dejte jeden kousek. Smíchejte dohromady a zalejte vodou.

Čtěte také: Trubičky plněné krémem

Formu dejte na několik hodin do lednice, dokud směs neztuhne. Nejlépe přes noc. Jakmile je řádně zamrzlá, je hotovo. Kostku přiložte na postižené místo na pokožce a jemně ho masírujte a přejíždějte po něm. Led se na spálené pokožce začne rozpouštět a uleví vám od bolesti. Tyto kostky mají hned dva benefity. Spáleniny, kousnutí, se vším si dokáže poradit
Za prvé led ochladí spálenou pokožku a uleví od nepříjemných pocitů ze spálené kůže. Za druhé obsahuje aloe vera složky, které podporují regeneraci pokožky a urychlují hojení. Můžete použít i při komářích kousnutích či drobných popáleninách.