Toto je nejkrásnější rumba představení na světě: Pozor, pustíte si to minimálně desetkrát! (VIDEO)

Tanec je součástí lidské kultury odnepaměti, tradiční tance se vyskytují všude, napříč kontinenty. Nadarmo se neříká, že tanec může působit také jako významný komunikační prostředek mezi lidmi, který může napomoci porozumění dokonce i mezi národy. Jazyku jako takovému rozumět nemusíme, ale jazyk rytmu a tónů je obvykle srozumitelný okamžitě.

Něco o rumbě

Pokud si však chcete užít pohled na profesionální taneční vystoupení a máte rádi latinskoamerické tance, podívejte se, jak v roce 2007 zabodovali Slavik Kryklyvvy a Elena Khorova na světovém festivalu tanečních mistrů v latinských tancích.

Pro své představení zvolili píseň Andrey Bocelliho „Les feuilles mortes“ a tanec rumba, který v sobě obsahuje africké a kubánské prvky. Existují dva hlavní typy tohoto tance:

Čtěte také: Hledáte typ na originální dárek? Vytvořte tyto úžasné sklenice.

  • square rumba (doslova „čtvercová rumba“), kdy základní krok tvoří čtverec, a
  • rumba tančená stylem mambo-bolero, kdy se základní krok provádí vpřed nebo vzad, a to na druhou dobu.

Fantastické představení

Na samotném začátku představení vidíme Elenu v nádherných jemně modrých splývavých šatech s velice vysokým rozparkem, Slavik je v decentní černé, s velice zajímavou, poloprůhlednou košilí. Eleniny šaty doplňují zlaté taneční boty na vysokém podpatku. Tanec začíná výstupem Slavika, který tančí kolem zcela nehybné Eleny. Vystoupení je díky skladbě, která tanečníky provází, velice emotivní, a plné doteků. Ne nadarmo se mu říká tanec zamilovaných. S dalšími tóny hudby se žena přidává k muži a začíná tančit i ona, jako by ji za sebou lákal a ona mu nemohla odolat. Většinou tančí ve vzájemné blízkosti, dotýkajíce se jeden druhého, ale v některých momentech se Slavik oddálí, jako by si chtěl naplno vychutnat celkový pohled na krásnou Elenu a její pohyby.

Tanečníci jsou chvílemi něžní, chvílemi velmi energičtí a jejich zpracování tance je skutečně strhující.

Není divu, že za své vystoupení sklidili nejen ovace ve stoje od přítomných diváků, ale také krásné druhé místo od odborné poroty. Pro úplnost zbývá jen dodat, že Slavik je ukrajinský profesionální tanečník a Elena nyní působí jako choreografka. Tvořili spolu taneční pár a na tomto tanečním festivalu byli druzí dva roky po sobě, což pro ně představovalo velký úspěch.