Mýdlo s levandulí vám pomůže vyřešit problémy s křečemi v nohou

Na většinu zdravotních obtíží má moderní medicína recept pomocí léků, a to ať už na lékařský předpis nebo volně prodejných. Nevýhodou těchto přípravků je však skutečnost, že

  • mívají vedlejší účinky
  • mohou kolidovat s jinými léky, které užíváte, a
  • jsou někdy velice nákladné, a ne vždy je zcela nebo alespoň zčásti hradí zdravotní pojišťovna.

Existují samozřejmě i alternativní cesty, například homeopatická léčba, využívání bylinných produktů, a podobně. Některé léčivé postupy můžete vyzkoušet i sami doma, aniž byste k tomu potřebovali speciální dovednosti nebo pomůcky.

Pokud trpíte křečemi v nohou během spánku nebo syndromem neklidných nohou, můžete vyzkoušet náš návod, jak tyto obtíže jednoduše odstranit nebo alespoň výrazně zmírnit.

Čtěte také: Na oteklé nohy pomůže nejenom domácí lázeň, ale i několik snadných cviků

Noční křeče v nohou

Nepříjemné křeče v nohou během spánku mohou být následkem nesprávného nebo nezvyklého pohybu, předchozího přetížení svalů nebo také dehydratace, když panuje horké počasí nebo jste zkonzumovali větší množství alkoholu. Někdy může být příčinou také nadměrné pocení, kdy se z těla vyplavují potřebné minerální látky.

Syndrom neklidných nohou

Pokud jde o syndrom neklidných nohou, jedná se o jednu z neurologických poruch. Obvykle se projevy opakovanými pravidelnými pohyby dolních končetin, které narušují kvalitu spánku. Může být následkem nedostatku železa v těle nebo také těhotenství. Odborníci spojují jeho vznik také například se selháním ledvin.

Toto onemocnění je poměrně časté, podle provedených lékařských studií jím trpí více než 40 % lidí starších 30 let.

Levandulové mýdlo jako pomocník

Poměrně překvapivým domácím prostředkem k obraně proti nočním křečím v nohou a syndromu neklidných nohou je levandulové mýdlo, které umístěte pod lůžkoviny. Důležité při výběru toho správného mýdla však je, aby při jeho výrobě byly použity organické oleje. Takové mýdlo vás před usnutím uvolní a během spánku přispěje k tomu, že bude kvalitní a nepřerušovaný výše uvedenými obtížemi.