Rakouský vědec Rudolf Brojs se ve svém výzkumu zaměřil na zkoumání nádorových onemocnění a přírodní možnosti boje s nimi.
Jeho výzkum nakonec vyústil ve speciálně sestavený program pro pacienty trpící rakovinou, který trvá 42 dní. V rámci tohoto programu je cílem rakovinotvorné buňky „vyhladovět“ a posílit zdraví a odolnost celého těla. K tomu má sloužit zejména zeleninová šťáva, složená z více druhů zeleniny, jejíž nejdůležitější ingrediencí je červená řepa. Kromě toho pacienti v tomto období pijí pouze čaj.
Co je zapotřebí k výrobě léčivé kúry
Abyste si připravili léčivou zeleninovou šťávu přesně podle vědcova receptu, budete potřebovat
- samozřejmě již zmiňovanou červenou řepu jako základ
- řapíkatý celer
- ředkvičky
- mrkev, a
- brambory.
Tato zeleninová šťáva byla pečlivě sestavena tak, aby obsahovala pouze minimální množství cukrů, včetně glukózy, kterou se nádorové buňky „živí“. Na základě toho dochází ke zmenšování nádorů a zároveň k posílení organismu v boji proti těmto škodlivým buňkám.
Důvod, proč Rudolf Brojs zvolil právě tento mix zeleniny, není zdaleka náhodný. Vědec zkoumal složení a účinky jednotlivých druhů zeleniny a výše uvedené druhy zařadil do džusu díky jejich speciálním vlastnostem.
Vlastnosti jednotlivých složek
O červené řepě je již delší dobu známo, že je účinná v boji proti leukémii, ale také proti jiným nádorovým onemocněním.
Pokud jde o řapíkatý celer, ten je doslova nabitý vlákninou, která umožňuje tělu účinně se zbavovat škodlivin, a obsahuje také látku snižující riziko vzniku nádorových onemocnění v určitých částech těla, například v prsou nebo zažívacím traktu.
Rovněž u ředkviček prokázaly studie jejich účinky v boji proti rakovině. Obsahují velké množství užitečných látek, například antioxidanty, vitamín C a tolik potřebnou vlákninu.
Mrkev si lidé obvykle spojují s jejími jedinečnými účinky na zrak. Obsahuje však také barviva, která jsou ze stejné skupiny jako barviva v červené řepě, a působí protinádorově.
Brambory spolu například s květákem patří mezi bílé potraviny a podle čínských vědců jejich konzumace snižuje riziko vzniku nádorového onemocnění zejména u žaludku.