Díky této metodě usnete během chvíle

Nespavost postihuje stále více lidí. Původem tohoto problému bývá životní styl plný stresu, nesprávná strava, nedostatek pohybu či sedavé zaměstnání. S nespavostí je spojena řada zdravotních problémů, proto je třeba ji řešit. Existuje mnoho léků či doplňků stravy, které vám pomohou lépe relaxovat a spát. Konkrétně u léků ale platí, že jejich dlouhodobější konzumace může způsobit závislost. Nejlepší alternativou jsou proto přírodní produkty.

Americký výzkumník Andrew Weil přišel s přelomovým poznatkem – domnívá se, že proti nespavosti lze použít správné dýchání. Tento průlomový objev, který pojmenoval 4-7-8, zajišťuje, že za méně než 5 minut se budete pociťovat ospalost. Tajemství spočívá v regulaci hladiny kyslíku v krvi dýcháním. Stresující životní styl, kterému dnešní společnost čelí, podporuje rychlé dýchání.

Stres, úzkost a nervozita zvyšují hladinu adrenalinu v našem těle a narušují spánek. Tato metoda stimuluje relaxaci těla a pomůže navrátit spánek, zároveň se jedná o přírodní sedativum, které normalizuje srdeční frekvenci.

Čtěte také: Stačí 2 minuty denně a díky tomuto triku bude mnohem zdravější!

Weil, který je profesorem lékařské vědy na Harvardu, uvedl, že tato metoda, kterou používá k léčbě nespavosti a stresu, pochází z Indie, kde se praktikuje již po staletí. Metoda 4-7-8 nemá žádné kontraindikace a může ji praktikovat kdokoli.

Jak tato metoda funguje?

Metoda je velmi jednoduchá: vzduch je vdechován nosem po dobu 4 sekund, držen v plicích po dobu 7 sekund a vydechován ústy po dobu 8 sekund.

Vyzkoušejte ji také:

· Pohodlně si lehněte na postel na záda

· Zhluboka se nadechněte a počítejte do 4

· Držte vzduch v plicích po dobu 7 sekund

· Vydechujte ústy po dobu 8 sekund

Tuto techniku zkoušejte tolikrát, kolikrát si myslíte, že potřebujete, abyste usnuli.