Originální dekorace ze dřeva vyrobíte svépomocí

K podzimu patří především teplé barvy opadávajícího listí a dozrávajících pozdních plodů, mezi nimiž kraluje dýně. Příjemně hřejivé tóny a motivy podzimu si můžete užít také prostřednictvím originálních dekorací, které si lze vytvořit z přírodnin, rostlinek a dalších prvků, které lze kreativně spojit do nekonečného množství kombinací. Podívejte se na některé z nápadů, které jsme pro vás připravili.

Textura kůry – hrátky s kmínky

Velmi pěkných dekorací můžete dosáhnout, pokud využijete přirozenou barevnost kůry listnatých i jehličnatých stromů nebo opracovanou kulatinu. Tato surovina vypadá dobře jak v interiéru, tak v exteriéru, je jenom potřeba ji správně naaranžovat a doplnit funkčními nebo ozdobnými elementy.

Svícny a stojany na svíčky

Chcete-li si na zahradě vytvořit příjemnou podzimní atmosféru, rozhodně vám k tomu velmi dobře poslouží tlusté svíčky. Pokud je budete aranžovat do exteriéru, je lepší se vybavit lucernami, v interiéru postačí průsvitné skleničky, které venku sice svíčku ochrání, ale nezabrání jí vyhasnout. A jak si krásné stojánky vyrobíte? Ideální je si pořídit tlustší polínka, které ponecháte i s kůrou (v takovém případě není potřeba je náročně ošetřovat, kůra tvoří přirozenou ochranu proti povětrnosti), nebo je očistěte a namořte. Polínka by měly mít přibližně stejný průměr, ale odlišnou velikost – pevně je svažte k sobě nastojato přilepte a svíčky postavte na čelní řez (nádobky byste měli také přilepit). Pak už jen dozdobíme přírodninami (kamínky, šišky, větvičky) a materiály přírodního charakteru (můžete je například obvázat jutovým provázkem).

Čtěte také: Pěstování česneku lze zvládnout na zahradě, ale i doma v květináči

Dekorativní prvky

Stejným způsobem lze vytvořit také nevšední přírodní prvky sloužící jako dekorativní doplněk interiéru. Dřevěná polínka mohou sloužit jako podstavec pro menší truhlíky a být dozdobeny větvičkami, listím či jinými (prefabrikovanými) ozdobami. Pokud chcete dřevo natírat, vybírejte rozhodně klasické podzimní barvy.