Když jsem se doslechla o těchto tricích od světových šéfkuchařů, okamžitě jsem je vyzkoušela. Můj život je nyní mnohem jednodušší!

Každá hospodyně má v kuchyni vlastní triky a na své zlepšováky nedá dopustit. No většina z nich se chce poučit a o nové věci si usnadnit život, vaření či pečení. V redakci jednoduše milujeme tipy a triky do kuchyně, a proto Vám přinášíme další bohatou nadílku.

Reklama

N důvěryhodnosti těchto kuchyňských vychytávek přidává to, že je používají i samotní kuchaři a šéfkuchaři ve většině dobrých restaurací. Ti nejlépe vědí, jak důležité je přinést hostům jídlo na stůl rychle, ale zároveň být absolutně stoprocentní. Pojďte se s námi dozvědět něco nového.

Top triky od profíků

Při přípravě masových pokrmů používejte před tepelnou úpravou citrónovou šťávu. Už nikdy tak nemusíte připravovat maso s myšlenkou, že bude možná tvrdé nebo suché. Citronová šťáva ho úžasně zjemní a bude měkoučké a rozpadající se v ústech.

Reklama

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Bojíte se, že Vám rýže při vaření ztmavne nebo zežloutne? Chcete-li mít dokonale bílou rýži, přidejte do hrnce lžíci octa. Rýže bude bílá jako sníh.

Milujete marinované maso? Před marinováním ve Vaší marinádě ho namočte ve směsi piva, sójové omáčky, soli a pepře. Uvidíte, že lépe marinované maso jste ještě nejedli. Mimochodem, pokud do této marinády přidáte i brambory a pak je hodíte na gril, už nikdy nepoužijete jinou marinádu.

Karbanátky z mletého masa a věčně suché? Přidejte před tepelnou úpravou masové směsi do misky hrst rozdrceného ledu. Vaše karbanátky nikdy nebudou šťavnatější.

Pokud nechcete, aby se Vám žloutek z vařeného vajíčka při krájení rozpadal, namočte předtím nůž do studené vody.

Nedaří se vám připravit dobrou houbovou omáčku, nebo grilované houby? Možná je to tím, že je solíte hned na začátku. Ale pozor. Houby nejsou maso. Pokud je osolíte na začátku vaření, udělají se do žvýkačkova a mohou být i vrásčité.

Pokud chcete zvýšit aroma a chuť čerstvých bylinek, potřete je před přidáním do jídla máslem, nebo je namočte do oleje. Budou vonět a chutnat jednou tak silně jako dříve.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Vanilka se nepřidává jen do dezertů, ale i do zeleninových salátů. Došla vám chilli paprička? V pikantních salátech a studených směsích ji plnohodnotně nahradí vanilkový lusk rozdrcený a jemně nasypaný na jídlo.

Jak ozvláštnit nedělní oběd? Namísto smažených řízků ve strouhance, připravte řízky smažené v ořechové strouhance! Nedělá se to nijak speciálně, stačí maso obalit v mletých ořechách.

Přehnali jste to se solí v polévce? Dejte do tkaninového uzlíčku nebo kapsy rýži a namočte ho na chvíli do polévky. Rýže absorbuje přebytečnou sůl a polévka bude zachráněna.

Pokud připravujete jablečný koláč a jablka Vám v něm vždy jaksi zgumovatí, obalte je předtím v mouce. Budou fantastické.

My jsme byli z těchto triků nadšení a nejlepší z triků je rozhodně rýžové kapsa na absorbování soli. Funguje opravdu úžasně!

Reklama