Na potíže s česnekem zapomeňte. Pro mnohé je česnek oblíbeným kořením do jídel, a to zejména v Čechách. Koneckonců tady pěstujeme jeden z nejlepších a nejsilnějších česneků na světě. Když chcete do vaření přidat stroužek nebo dva, musíte ho nejdřív oloupat. To může být někdy docela obtížné a zabere vám to zbytečně čas. Naštěstí existuje způsob, jak si věci ulehčit.
Vůně česneku po celé kuchyni
Česnek je jedním z nejčastěji používaných koření v kuchyni a má výraznou vůni. Není proto neobvyklé, že naše prsty po nasekání mají pronikavou vůni česneku. Chcete se jí snadno a rychle zbavit? Po nakrájení česneku si natřete kokosový olej na ruce a mezi prsty. Opláchněte je vlažnou vodou a vaše ruce budou znovu čisté a dokonale svěží.
Vařte snadno a rychle
V Čechách se dává česnek téměř do každého jídla a loupání jednotlivých stroužků vyžaduje čas. Naštěstí existují hned dva rychlé způsoby, jak to udělat. V sérii na Netflixu s názvem Nadiya’s Time to Eat najdete řadu tipů, jak si práci v kuchyni co nejvíc ušetřit. I nejchutnější recepty můžete dostat na stůl za krátkou dobu. V pořadu najdete mimo jiné i triky na rychlé loupání česneku.
Dva úžasné triky
K jedinečnému triku podle Nadyi potřebujete jen misku a horkou vodu. A samozřejmě česnek. Vložte do misky stroužky česneku a zalijte je horkou vodou. Nechte to minutu odležet. Slupka díky horké vodě povolí a stroužek budete moci snadno oloupat. Při lovení stroužků z misky buďte opatrní, abyste se neopařili.
Druhý tip z pořadu je ještě jednodušší, protože k němu potřebujete jen nůž a prkénko. Položte stroužek česneku na prkénko a pak pomocí široké strany nože ho přitlačte, dokud ho nerozdrtíte. To, že slupka povolila, poznáte podle typického prasknutí. Potom můžete česnek snadno oloupat. Díky těmto tipům už nikdy nebudete váhat s použitím této jedinečné suroviny do svého jídla.