Co všechno můžete nalézt v popelářském voze

O tom, co všechno můžete nalézt v popelářském voze, by samotní popeláři mohli vyprávět hotové romány. Lidé se neštítí vyhodit nic. A vrchol určitě je, když se v pytli na odpadky najde živý tvor. Něco takového je čin naprosto odporný, a své by o tom mohli vyprávět popeláři v Berks County v Pensylvánii. Jednoho dne jako obvykle objížděli svůj rajón, a když do vozu vhodili pytel s odpadky, ozvali se z vnitřku vozu podivné zvuky. Popeláři nelenili, pytel vyndali ven, a otevřeli ho.

Reklama

To nemohl udělat normální člověk

Uvnitř pytle našli malé kotě. Bylo živé, ale jen tak tak. navíc ten, kdo ho tam hodil, ho navíc polil benzínem. Kotě bylo hladové, třáslo se, a páchlo benzínem tak moc, jakoby ho v něm někdo koupal. Popeláři nelenili, a zavezli malého tvorečka na veterinární stanici. Tam ho přijali, a první věc co bylo nutné udělat, zbavit ho zápachu z benzínu, aby výpary neexplodovaly. Koupel bylo nutné několikrát opakovat, ale postupně se snižoval. Potom zkontrolovali jeho zdravotní stav. Kromě toho, že bylo hladové, prochlazené a dehydratované, bylo zdravé. Lékařům na klinice se podařilo kotě pomocí infůzí, nitrožilní výživě pomalu vracet k normálnímu životu. Nějakou dobu to trvalo, ale nakonec se kotě zotavilo. A protože mělo opravdu štěstí, dostalo jméno Zázračná Maisy.

Reklama

Bude viník potrestán?

Týrání zvířat, a obzvlášť takto zavržení hodným způsobem, je určitě trestný čin. Pachatel by si trest zasloužil. Problém je v tom, že bude těžké ho vypátrat. Pytel s odpadky mohl přivézt z druhého konce města, a tak nejspíš trestu unikne. Sám by zasloužil polít benzínem, zavázat do pytle, a hodit mezi odpad. Nikam jinam totiž nepatří. A to platí dvojnásob v době, kdy prakticky v každém městě najdeme nějaký útulek, kde by se o kotě postarali, a následně mu našli nový domov. Ten nejspíš najde, ale za jakou cenu. Následky takového zacházení si nebohé kotě ponese celý život. Snad najde lásku u dobrých lidí, a prožije celý život tam, kde s ním budou slušně zacházet, a budou ho mít rádi.

Určitě to není ojedinělý případ

To že se tento odporný čin dostal do povědomí lidí je jedině dobře. Bohužel takových, které nemají šťastný konec, bude nejspíš daleko víc. Nebuďme proto lhostejní k tomu, co se děje kolem nás. Dnes je to příběh kotěte, příště to může být příběh člověka, ke kterému se někdo může zachovat stejným způsobem.

Reklama