Rodina našla uvězněné jelení mládě. Jejich reakce vás naplní vřelostí

Wildlife Aid je britská organizace, která pomáhá a léčí zraněná zvířata, převážně provozovaná charitativními příspěvky a skvělými dobrovolníky. Tentokrát je další úkol čekal na venkově. Žena u domu objevila jelení mládě, které uvízlo mezi mřížemi v bráně. Mnoho lidí by se bálo přiblížit k podobnému zvířeti, protože by se obávali jeho reakce na nastalou situaci. Ženě bylo ovšem mláděte líto, a proto se zachovala úplně jinak.

Lidé se srdcem na pravém místě

Žena si na pomoc zavolala manžela Simona a s jeho pomocí dokázali jelení mládě z brány uvolnit. Reakce nyní již volného zvířete byla k nezaplacení! Simon ho totiž zabalil do kusu látky a odnesl do nejbližší volné přírody. Louka za domem vedla k lesu, kde se malé jelení mládě mohlo konečně setkat se svou matkou a dalšími zvířaty. Takto vypadá příroda v celé své kráse! Tyto okamžiky přímo zahřejí u srdce.

Video, které žena natočila a dala na internet, potěší každého milovníka přírody, zvířat i lidí. Nejen, že se mládě jelena v pořádku setkalo opět se svou matkou, ale je také úžasné, že ho Simon zachránil a vysvobodil z vězení v podobě kovové brány. Zvíře bylo naprosto vyděšené, ale muž se zachoval správně a v první řadě ho zabalil do látky, protože divokých zvířat (zejména mláďat) byste se nikdy neměli dotýkat přímo rukama.

Čtěte také: Nepříjemný muž v restauraci si vysloužil ostrou reakci servírky

Co dělat, když najdete opuštěné nebo zraněné zvíře?

Může se stát, že zvíře, které najdete ve městě, na vesnici nebo v lese, bude raněné. Najdete-li opuštěné mládě mimo hnízdo nebo noru a jeho rodiče nebudou nikde kolem, existuje jednoduché řešení této situace. Český svaz ochránců přírody přišel s aplikací „Zachraň zvíře“, kde se dozvíte první kroky, které byste měli podniknout. Kromě toho vám také podle údajů z GPS najde nejbližší záchrannou stanici, na kterou můžete zvíře odvézt nebo je kontaktovat a konzultovat vše s nimi.