Máte rádi všechno sladké a hlavně nepečené? Pak je tento recept pro Vás jako stvořený. Příprava Vám nezabere více než 30 minut a potřebovat nebudete žádnou mouku ani bílý cukr, tedy jsou vhodné, i když si hlídáte linii. Skvělé na svačinu nebo jako doplněk energie k odpolední kávě.
.
.
.
Co budete potřebovat
- 220 gramů másla
- 1/2 hrnku hnědého cukru
- 3 hrnky ovesných vloček
- trošku skořice
- špetku soli
- kousek čokolády nakrájené na malé kousky
- 170 gramů arašídového másla
Jak na to?
Připravíme si formu, ideálně plech o rozměrech 20×20 centimetrů a vyložíme ho pečícím papírem. V misce si následně smícháme máslo s cukrem. Misku můžeme dát na chvilku do mikrovlnky, aby se nám máslo rozpustilo a hmotu dobře promícháme.
Přidáme ovesné vločky, špetku skořice a také špetku soli. Celou hmotu dobře promícháme a dáme ohřát do hrnce, přičemž to celé vaříme cca 5 až 10 minut. Odstavíme a necháme trochu vychladnout.
Mezitím si v misce rozpustíme arašídové máslo (opět v mikrovlnce) a přidáme k němu kousky čokolády. Dobře promícháme.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]
Připravené a vychladlé těsto nalijeme na plech, polovinu si odložíme. Na vrch navrstvíme arašídové máslo a zalijeme ho druhou polovinou těsta. Vložíme do lednice a necháme ztuhnout, alespoň na 5 hodin. Nakrájíme a podáváme, dobrou chuť!