Zbavte se bolestivého housera sami doma

Za problém, kterému se lidově říká bolestivý houser, může sedací nerv, který je umístěný v bederní páteři. Když se začne bolestivě ozývat, dokáže člověku znemožnit jeho běžné činnosti. Tomu pak nezbývá nic jiného než tento problém začít řešit. Většinou takový člověk navštíví lékaře a nechá si předepsat prášky, které začne užívat. S tímto problémem si nemusíte hned nechat předepsat léky. Stejný účinek, možná dokonce déletrvající má cvičení, které Vás dokáže bolestivého housera nejen zbavit, ale také se dá cvičit preventivně, abyste mu předešli. Nejedná se o nijak složité cviky, je to spíš takové jednoduché protahování. Stačí se protahovat pravidelně.

O jakém cvičení je výše řeč

Problémy s bolestivým houserem mohou být zapříčiněny i zánětem uvnitř těla. I na ten Vám cvičení pomůže, pokud dodržíte jednu podmínku. Cvičení je nutné provádět pravidelně a musíte zůstat vytrvalí. Protahování započněte tak, že si lehnete na záda na rovný povrch. Ideálním místem je tvrdá podlaha. Nohu, která Vás bolí, pokrčte a pomaličku si ji přitahujte k tělu. Nikdy netahejte tak moc, že bolest nebude možné vydržet. Nepřežeňte to. Každou nohu si takto přitáhněte dvakrát. Na konci chvíli vydržte, než nohu začnete opět pomalu natahovat. Poté pokrčte obě nohy najednou a chyťte je rukama za koleny. Záda se snažte držet rovně na zemi. Pokud by na Vás byly tyto dva protahovací cviky příliš lehké, můžete vyzkoušet jeden náročnější. Pokrčte jednu nohu v koleni a rukama si ji přitáhněte k tělu jako v předchozím cviku, druhou nohu také pokrčte, ale kotník si opřete o koleno první pokrčené nohy.

Upozornění na závěr

Nenechte si pomáhat nikým z rodiny, city provádějte sami tak, aby pro Vás byly příjemné a bezbolestné. Takto byste se měli protahovat preventivně každý den. Pokud jsou však Vaše bolesti silné, raději se obraťte na toho lékaře. Pokud se u Vás zánět nachází v pokročilejším stádiu, může se stát, že cvičení pro Vás nebudou přínosná a Vy budete potřebovat pomoc odborníka, tedy lékaře.

Čtěte také: Zrníčka melounu překvapují svými účinky. Pomáhají nejenom při špatném trávení