Poradíme vám, jak správně přistupovat k vašemu partnerovi v závislosti na znamení, ve kterém je narozený

Součástí velké rodiny astrologie je také astrologie partnerská, jejímž cílem je zejména zjistit, jak nejlépe spolu mohou partneři fungovat ve vzájemném vztahu ve vazbě na datum svého narození. Každé znamení sebou nese určité dispozice a vlastnosti a je dobré vědět, co na ně funguje a jak s ním nejlépe vyjít.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Lidé narození v tomto znamení se vyznačují optimismem a aktivitou, jsou plní energie, ale odvrácenou stranou je skutečnost, že se rychle naštvou. Proto je dobré vědět, jak s takovým člověkem správně komunikovat. Když se rozčiluje, nechejte ho chvíli v klidu, aby mohl část vzteku vyventilovat, pak ho vyslechněte a nešetřete uznáním v případě, že jím navrhovaná cesta je lepší.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci bývají oblíbenými partnery zejména proto, že se vyznačují klidem a trpělivostí a ve vztazích jsou pozorní. Obvykle se dají označit za domácí typy, kteří nemají problém s čímkoliv pomoct. Radost Býkovi uděláte dobře zvoleným dárkem, který ho jistě vytrhne a určitě letargie, k níž mívá sklon. Býka je rovněž dobré zapojit do řešení problémů, na které obvykle mívá svůj názor, který si umí také prosadit.

Čtěte také: Tato báječná pochoutka z pečených jablek a slaniny dokonale provoní váš domov. A až jídlo ochutnáte, budete ho natolik milovat, že ho začnete připravovat pravidelně.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženec je svým způsobem opakem Býka, bývá neklidný, je velice bystrý a plný energie. Rozhodně není domácí typ, ale pokud víte, jak na něj, utíkat vám nebude. Pro Blížence je velice důležitá osobní svoboda a pokud ji má, nemá důvod o ni bojovat úniky z domu. Má také rád změny, a proto je dobré je čas od času udělat, a to jak v denním rytmu, tak i ve vybavení bytu a podobně. Důležitá je pro něj také komunikace a pokud jí nenajde u vás, bude ji hledat jinde.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Rak je skvělý partner pro rodinný život, je velice loajální, ale problémem je jeho uzavřenost. Je velice těžké zjistit, co si myslí a co ho případně trápí. Někdy se urazí a je nesnadné přijít na důvod jeho reakce. Musíte na něj vždy opatrně a pomalu, nikdy nevyvíjejte nátlak. Pomáhá vytvořit příjemné prostředí, třeba uvařit dobrou večeři. Nesmí vás odradit, že se odpovědi nedočkáte hned, Rak potřebuje více času.

Lev (22. 7. – 22. 8.)

Lidé narození v tomto znamení mají šarmu na rozdávání, a to je v partnerském vztahu někdy problém. Lva obdivuje celé jeho okolí a vám nezbývá nic jiného, než udělat vše proto, aby se soustředil na to, co má doma. Věřte si, protože přece právě vás si vybral, proto musíte být něčím výjimeční. Snažte se vymyslet zajímavý způsob trávení společného času a nešetřete chválou, protože tu Lvi opravdu potřebují.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Toto znamení bývá někdy prezentováno jako chladnější a ryze praktické, ale na druhou stranu pro vztah a vaši spokojenost udělá maximum. Jen je třeba vědět, jak s člověkem narozeným ve znamení Panny správně komunikovat. Rozhodně nezvyšujte hlas, protože to jej zablokuje. Uspějete s různými hádankami a hříčkami, protože pokud se bude cítit mentálně na výši, uvolní se více i po stránce fyzické.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Lidé narození v tomto znamení jsou okouzlující, ale na druhé straně také nerozhodní a se sklony k depresím. Obvykle zabere, když partnerovi dopřejete nějaký společný kulturní zážitek, kdy je příležitost hezky se obléct a strávit čas v příjemném prostředí. A pokud tento zážitek doplníte případně i dárkem zvoleným přesně na míru, Váze se brzy vrátí její kouzlo. Když se člověk narozený ve znamení Vah rozhoduje a má zájem o váš názor, neměli byste ho nikdy odbýt.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři mají magnetickou energii, vyznávají pravdu a jsou vášniví ve všech svých projevech. Jsou zajímaví, ale za partnera je každý nechce, protože je to s nimi jako na houpačce. Pokud však víte, co na ně působí, jsou skvělými partnery, se kterými se nikdy nebudete nudit. Nikdy na něj netlačte, aby vám něco prozradil, potřebuje si zachovat určité tajemno. Ačkoliv by o tom někdo mohl pochybovat, potřebují Štíři zázemí a lásku, kterou si potřebují být jistí.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci jsou oblíbení zejména pro svůj optimismus a víru v budoucnost a vše dobré, ale pro toto znamení je typická skutečná otevřenost, která si nebere servítky. To v partnerských vztazích nebývá právě příjemné. Je třeba se proti tomu obrnit a nehroutit se po každé poznámce, protože oni to tak doslova nemyslí. Pokud chcete, aby váš partner byl opravdu spokojený, pusťte se s ním do jeho plánů, i když vám budou někdy připadat přehnané.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozoroh je takový typický chlap, který sice udělá vše, co je potřeba, je na něj spoleh, ale často bývá nabručený a plný pochyb. Pomůžete mu, když ho nebudete nutit porušovat pravidla, která jsou důležitá pro jeho rovnováhu. Potřebují také hodně povzbuzení a pochvaly, a to jak v mládí, tak i v pozdějším věku.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Pro člověka narozeného v tomto znamení je typická originalita způsobu myšlení a nápadů, vždy se odlišuje. Některé jeho nápady bývají až bláznivé, je velice svůj a také kreativní. Je zvyklý dělat věci po svém. Bývá zastáncem nových technologií a rád vše nové má a vyzkouší.

Hlavní je akceptovat to, že nikdy nebude jako ti ostatní, o to se u něj nikdy nesnažte. Jako partner je ale velice přátelský a upřímný. 

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby mají v sobě směs různých vlastností, na jednu stranu jsou milující, obětavé a soucitné, na stranu druhou však poměrně pasivní, bez řádu a často i se sklonem k vymýšlení a lži. Důležité je však vědět, že nic nedělají s úmyslem vám nebo někomu jinému ublížit. Ryba potřebuje hodně romantiky a vlídný přístup.