Hristo Mermerksi, slavný bulharský léčitel a profesor, odhalil pravdu o tom, jak dosáhnout dlouhého a zdravého života. Tvrdí, že hlavním tajemstvím je správná výživa a zdravý přístup k výběru potravin, které denně konzumujeme.
Profesor Mermerski svůj život zasvětil studiu zákonů genetiky a napsal mnoho knih, v nichž odhalil tajemství dlouhověkosti, stárnutí, hubnutí a o hodnotě zdravé výživy, kterou mnoho z nás podceňuje a zanedbává.
Přinášíme Vám několik informací, při kterých přehodnotíte svůj názor na zdravou výživu a dlouhý život bez vážných zdravotních komplikací.
Stáří
[hana-code-insert name=’google‘ /]
Podle vědců z celého světa lze považovat stáří za nemoc, kterou si vyvolává sám člověk jedením špatných nezdravých potravin. Až 70 % úmrtí je způsobeno nedbalým přístupem k výběru potravin. V dnešní době jsou běžné onemocnění jako cukrovka, vředy, srdeční infarkt, mrtvice či rakovina, zpravidla způsobeny právě špatnou stravou.
Jak proces stárnutí zpomalit?
Ve skutečnosti zpomalit proces stárnutí dokážeme a šance je zcela reálná. Pokud chcete stárnutí zpomalit, je třeba abyste dodržovali určitá pravidla. Hlavní pravidlo, na které byste neměli zapomínat – musíte jíst zdravě, ale zároveň to, co vám chutná. Profesor Mermerski určil řadu produktů, které jsou skutečně schopny zpomalit proces stárnutí, jsou to ovoce, zelenina, mléko, jogurt a víno.
Tento seznam je navíc prospěšný i co se týče hubnutí. Jogurt totiž do našeho těla přináší velké množství živin, do kterých patří i potřebné bílkoviny. Dokáže zastavit rozvoj osteoporózy, ale i předejít rakovině žaludku a tlustého střeva.
Víno je pro naše tělo také velkým přínosem. Je dokázáno, že lidé, kteří požívají kvalitní víno v malém množství, žijí v průměru o 10 let déle než ti, kteří odmítají víno pít.
Očista těla a snadné hubnutí
Pokud se snažíte zhubnout, ale chcete si udržet konzumaci zdravé stravy bez omezení, vyzkoušejte tento recept na vynikající sladký dezert, který si dopřejete bez výčitek.
Co budete potřebovat
- 500 g bílého jogurtu
- 1 polévkovou lžíci medu
- 1 polévkovou lžíci jablečného octa
- 1 čajovou lžičku skořice
- 40 kapek 30% tinktury propolisu
Do tohoto receptu si klidně můžete přidat hrst ořechů, borůvek nebo čtvrt banánu.
Profesor Mermerski doporučuje jíst dvě polévkové lžíce bílého jogurtu každé dvě hodiny po dobu dvaceti dnů. Tvrdí, že na výsledek nebudete čekat dlouho. Už po dvaceti dnech se budete cítit hubenější, lehčí a objem Vašeho těla se viditelně sníží.
Kosmetické výrobky
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]
Pokud jste ještě neslyšeli o příznivých účincích česneku a mrkve. Určitě pokračujte ve čtení. Experiment, který právě bulharský léčitel Mermerski udělal, ukázal, že česnek má přímo magické vlastnosti. Vzal sklenici vody, do kterého umístil 80 choroboplodných mikroorganismů, a následně do sklenice vložil česnek. Již během několika hodin zjistil, že choroboplodné zárodky bez stopy zmizely.
Propolis také zabíjí mnohé patogeny, které se kolem nás běžně vyskytují. Je považován za účinný lék proti chřipce, při zánětu žaludku, cukrovky ale i rakovině. Nalijte si do sklenice 50 ml vody a přidejte 20-30 kapek propolisu. Když budete tuto směs pít 2 krát denně, Váš organismus se očistí od všech bakterií a škodlivých látek.
Pokud chcete mít zdravé a krásné vlasy, nehty a pokožku, vyzkoušejte tento recept přímo od profesora Mermerskiho. Smíchejte ve skleněné nádobě vlašské ořechy, med, sušené meruňky, rozinky a citron. Této směsi jezte každý den alespoň tři polévkové lžíce.
Toxiny v potravinách
O chemický látkách, které se přidávají do potravin, víme už téměř všichni. Výrobky, které si denně kupujeme nás lákají zejména příjemnou vůní a bohatou chutí. Ve vysokých koncentracích však může takové jídlo způsobit až smrt. Dusičnan sodný a dusitan jsou nejčastější příčinou úmrtí Vaší krásy, zdraví a mládí.
S pomocí těchto chemikálií výrobci prodlužují trvanlivost masa a brání rozvoji botulotoxinu v konzervovaných potravinách. Chemikálie a celkově chemii můžeme nejčastěji nalézt v salámech, párcích, klobásách, slanině a konzervách.
Nejnebezpečnější látky jsou však ty, které jsou používány proti žloutnutí oleje na přípravu bramborových lupínků. Jsou to právě butylhydroxytoluen a butylát hydroxyanisol. Nejčastěji jsou používány ve výrobcích, které jsou nejoblíbenější u dětí: žvýkačky, koláče, cukrovinky a bramborové lupínky. Tyto chemické látky mohou způsobovat alergické reakce, ale i rakovinu.
Bílý jed
Nazýváme takto nejen cukr, ale také sůl. Všichni samozřejmě dobře víme, že bez soli se jednoduše vařit nedá. Měli byste však myslet na to, že konzumace příliš přesolených jídel může zapříčinit zdravotní potíže s ledvinami. Naopak zase příliš sladká jídla, cukrovinky či nápoje zvyšují riziko vzniku akné a problémy se zuby, které při zanedbání často vedou až k operačnímu zákroku.
Zákony dlouhověkosti
* Snězte pouze tolik kalorií, které jste schopni spálit.
* Zkuste sníst alespoň jedno jablko každý den.
* Pro dobré fungování organismu je důležitý pitný režim, který si určitě zkuste obohatit o bylinné čaje a vodu, kterou získáte z roztátého ledu.
* Dbejte na svůj kvalitní spánek.
* Snažte se chodit víc, denně se doporučuje se nachodit alespoň deset kilometrů.
* Mluvte se svými přáteli, bavte se, více se smějte a neodmítejte sex.
* Poslední věc, ale zároveň velmi důležitá je, abyste se vzdali myšlenek na stáří, na špatnou životosprávu, na obezitu a v neposlední řadě i na nezdravá jídla.
Každý jsme strůjcem svého štěstí a totéž platí i při vytváření si plnohodnotného a zdravého života. Ať už uznáváte zdravou výživu nebo ne, měli byste dbát na to, že vysoké procento nemocí je způsobeno právě nesprávnou stravou a špatnou životosprávou.