Polévka, která vám pomůže zhubnout

Proč mučit své tělo dietami, když nadělají mnohem více škody než užitku? Není pochyb o tom, že některé z nich jsou dokonce pro lidské tělo i škodlivé. Dosáhnete pomocí nich ideálního vzhledu, ale zpravidla jen z vnějšku, uvnitř těla už to takoví sláva nebude. Detoxikační polévka je vynikající způsob, jak očistit tělo od nebezpečných toxinů, posílit imunitní systém a zlepšit vstřebávání živin v těle. Čištění těla nebude vyžadovat týdny ani měsíce. Bude to trvat jen 3 dny. Vaším úkolem je uvařit pouze 3 různé polévky. Každý den si dáte jinou polévku a vyléčíte tělo zevnitř.

Reklama

Brokolicová polévka

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 750 ml vody
  • 1 stroužek česneku
  • 500 g brokolice
  • sůl a pepř podle chuti

Rozdrťte česnek a cibuli. Oddělte květenství brokolice a umyjte je. Do hrnce nalijte olivový olej. Až se olej zahřeje přidejte cibuli a česnek. Poté přidejte i brokolici. Vařte, dokud brokolice není jasně zelená. Přidejte vodu do hrnce a počkejte, až se začne vařit. Ochuťte zeleninu solí a pepřem podle chuti. Zakryjte hrnec a vařte polévku po dobu 8-10 minut. Když je polévka hotová, rozmixujte ji na pyré.

Mrkvová polévka

  • 500 g mrkve
  • 1 cibule
  • 1 polévková lžíce zázvoru
  • 700 ml kuřecího vývaru
  • 100 g smetany
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Nakrájejte cibuli najemno a přidejte k ní lžíci mletého zázvoru. Vařte zázvor a cibuli v olivovém oleji po dobu 5-7 minut. Nakrájejte mrkev na kostičky a přidejte ji do zázvoru s cibulí. Zalijte všechno vývarem. Vařte směs na slabém ohni po dobu 30 minut. Když mrkev změkne, odstavte hrnec z ohně. Vše rozdrťte na pyré, poté přidejte smetanu, sůl a pepř podle chuti. Po pyré vařte dalších 5 minut. Hotovou polévku lze podávat s koprem a toastem.

Čočková polévka

  • 450 g čočky
  • 60 g celeru
  • 60 g česneku
  • 500 ml bramborového vývaru
  • 1 kg brambor
  • 3 l vody
  • 250 ml sójového mléka
  • 200 g rajčat
  • 5 g koriandru
  • 30 gramů olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Oloupejte brambory, uvařte je a schovejte z nich vývar. Potom nakrájejte stonky celeru a česnek, obojí najemno. Osmažte v hrnci s olivovém oleji. Do hrnce přidejte omytou čočku a bramborový vývar. Vařte 15 minut. Nakrájejte rajčata, přidejte je do polévky a vařte na slabém ohni. Zahřejte sójové mléko na 90 °C a promíchejte s polévkou. Ochuťte solí a pepřem. Připravenou polévku ozdobte koriandrem.

Reklama