Cvičení, které vás bude bavit a zpevní vaše paže

Aktivní životní styl je základem pro zdraví člověka. Existuje mnoho druhů cvičení, mnoho lidí se však vyhýbá závažím a činkám. Důvodem především u žen je obava, že se jejich svalová hmota příliš zvětší a ony skončí s kulturistickými pažemi. Není to však oprávněná obava. Cvičením s činkami naopak dosáhneme hezčího a pevnějšího tvaru a zmírníme ochabnutí paží.

Zvolte váhu, se kterou zvládnete deset opakování

Nemusíte se bát ani přílišné náročnosti. Zvolte takovou činku, která pro vás bude namáhavá, ale dokážete s ní provést několik opakování za sebou. Pokud se vám prozatím nechce investovat do vybavení, použít můžete i plastové lahve naplněné vodou. Sérii šesti cviků po deseti opakováních provádějte nejlépe třikrát týdně a uvidíte, že výsledek se brzy dostaví.

První cvik procvičí ramena. Uchopte závaží do obou rukou, stoupněte si a rozpažte. Pak provádějte malé krouživé pohyby nataženýma rukama. Opakujte desetkrát. Chvíli si odpočiňte, ruce se závažími nechte klesnout podél těla. S výdechem rozpažte, dvě vteřiny v pozici vytrvejte a s nádechem pomalu spouštějte ruce dolů. Cvik opět proveďte desetkrát.

Čtěte také: Adoptivní matka zažila šok, ze kterého se dlouhou dobu nemohla vzpamatovat! Když zveřejnila svůj příběh, řada lidí mu nemohla uvěřit. Neuvěříte, jaké dítě si osvojila

Procvičíte všechny svaly paží

Další cvik procvičí bicepsy. Rozpažte a otočte ruce se závažím dlaněmi nahoru. S výdechem pokrčte ruce v lokti, jako kdybyste se snažili závažím dotknout ramenou. S nádechem vraťte ruce do počáteční polohy. Opakujte desetkrát. Po malé pauze můžete přejít do dalšího cviku. Opět mějte rozpažené ruce pokrčené v lokti, tentokrát ale do pravého úhlu. S výdechem ruce tlačte nahoru ke stropu. S nádechem je opět vracejte do pokrčeného stavu.

Předposlední cvik procvičí vaše tricepsy. Ruce vzpažte nahoru, dlaně se závažími mějte otočené k sobě a mějte je u sebe co nejblíže, ideálně se budou závaží dotýkat. Pomalu ohněte ruce v lokti a závaží spouštějte dolů za záda. Pak ruce opět natáhněte nahoru. Poslední cvik je skvělý na zadní delty. Předkloňte se v pase, ruce spusťte dolů a pomalými pohyby je s výdechem upažujte. S nádechem je spouštějte zpět.