Pomalu nám přichází léto a s ním i teplo. V tomto období toužíme po lehkých a svěžích dezertech, nejlépe přímo z chladničky. Příprava právě této pochoutky je jednoduchá a poměrně rychlá. Zaručeně si na ní pochutnáte Vy i celá Vaše rodina.
Co budete potřebovat
Na korpus:
- 25 dkg Bebe sušenek
- 1,5 dl mléka
- 2 PL cukru
- 0,5 dl rumu nebo 1 PL rumové esence
- 0,5 dl kávy
[hana-code-insert name=’google‘ /]
Na krém:
- 3 balíčky karamelového pudinku
- 1 L mléka
- 0,5 L smetany na šlehání
- 135 g čokolády
Jak na to?
Keksy namočíme do mléka s cukrem, kávou a rumem, přičemž dbáme na to, aby se nám nerozmočili.
Středně velký plech s vysokými stěnami vyložíme nasáklými sušenkami.
Karamelový pudink s přidaným cukrem uvaříme tak, aby měl hustou konzistenci, a ještě teplý ho vylijeme na sušenky.
Smetanu na šlehání vyšleháme a 3/4 z ní vylijeme na již vychladlý pudink.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]
Čokoládu rozpustíme v mikrovlnné troubě (nebo jiným způsobem) a smícháme se šlehačkou, která nám zbyla.
Koláč necháme na noc ztuhnout v chladničce je hotovo! Dobrou chuť