Při jarním mytí oken nezapomeňte na parapety a malé záhyby kolem oken. Poděkují vám alergici ve vaší domácnosti

S každým příchodem jara se každá hospodyně snaží co nejvíce času věnovat pečlivému úklidu domácnosti. Vedle nového povlečení, pečlivého utření prachu i podlah se pouští také do mytí oken a praní záclon či závěsů. Soustřeďte se při mytí oken také na parapety i drobné záhyby mezi okny. Domácnost se vám odvděčí skvělým vzduchem i perfektní čistotou.

Vlhkost se drží u oken

nikdo z nás si nepřeje mít příliš vysokou vlhkost vzduchu v domácnosti. Abyste se jí zbavili, je třeba se zaměřit na část domova u oken, zejména pak na parapetech. Velká vlhkost vzduchu může do domova přinést mnoho plísní a špatné podmínky pro lidský život. Vyvarujte se těmto problémům a zaměřte se na svá okna.

Nejvíce se zaměřte především na spodní část okna a na parapety, tam se tvoří plíseň kvůli vlhkosti nejčastěji. Vlhkost totiž na oknech kondenzuje a stéká směrem dolů, proto na tomto místě najdete největší množství vody. Z vlhkého prostoru mohou brzy vzniknout plísně, které jsou nezdravé nejen pro děti, staré lidi nebo alergiky, ale také pro dospělého, zdravého člověka.

Čtěte také: K čemu se mohou hodit vlašské ořechy?

Nejúčinnější prostředek na čištění oken

Který čisticí prostředek vám nejlépe pomůže? Jasnou odpovědí je jedlá soda! Tato zázračná ingredience vám pomůže při čištění veškerých ploch v domácnosti, skvěle se zbavíte nečistot i plísní na oknech a parapetech. Navíc je roztok s jedlou sodou naprosto ekologický a šetrný k vám i vaší domácnosti.

Po umytí oken posypte všechny drobné záhyby i parapet jedlou sodou. Takto posypaná okna zalijte ještě pár kapkami obyčejného octa, ten účinek ještě zdvojnásobí. Směs začne během pár vteřin pěnit a vy díky tomuto pěnovému přípravku účinně a rychle svá okna vyčistíte.