Tato fotografie se dotkla miliónů lidí po celém světě. Když pochopíte proč, Vaše oči se zalijí slzami!

Tato fotografie je velmi silná a ukrývá v sobě příběh. Dotkne se i Vašeho srdce?

„Vidíte tento okamžik? Nikdy v životě jsem to nezažila! Včera byl první den, kdy se můj 5-ti letý synek trpící autismem setkal s novým asistenčním pejskem Tornádo. Jsme Američané, kteří žijí v Japonsku a na toto setkání jsme čekali téměř dva roky. „

Tato fotografie zachycuje tvář maminky, která viděla své dítě, které nemůže obejmout, přitulit se k němu, ani ho mýt, či se ho jinak dotýkat, jak leží na pejskovi z vlastní svobodné vůle s neuvěřitelným poutem. Toto je tvář maminky, která viděla nespočet jeho neúspěšných sociálních interakcí na dětském hřišti ve snaze najít si kamarády. Jakéhokoli kamaráda, jakékoli propojení. To ona seděla při svém synovi, když v noci ze spánku křičel. Chybí mu totiž jakékoli spojení s jinými lidmi mimo rodiny a to bez ohledu na to, jak se snaží a jak tvrdě pracuje na tom, aby to bylo jinak. Tento chlapeček nemá rád přirozené denní světlo, vidí na něm, že se stále trápí. Nyní však měla šanci vidět štěstí v synových očích. Mlčky sedí, dýchá a ztratila všechna slova.

Čtěte také: Jaký máte tvar ušního lalůčku? Budete překvapeni proč byste to měli vědět

„Stojí to za to! Každá „noční“ služba při jeho posteli, každé sezení, každá koruna vynaložená na jeho léčbu, každý vyplněný formulář, každá slza, každý krok vpřed a také každý krok vzad. Každý zázrak okamžiku. Vím, že díky pejskovi jménem Tornádo je tu naděje. Jako matka jsem viděla nespočet náročných a bolestivých okamžiků a ještě dalších mnoho uvidím. Toto je však pocit, který neumím popsat. „

Je těžké si představit, co matka cítí, když ani nemůže obejmout svého vlastního syna, aniž by riskovala nějaký záchvat paniky. Děti s autismem jen velmi těžko navazují kontakt s vnějším světem. To je důvod, proč psy speciálně trénují, aby jim pomohli. Dokáží dítě uklidnit, pomoci jim zvládat panické stavy, a proto je dobré, aby se o tom dozvěděli i mnozí další rodiče, kteří mají doma dítě se stejnou diagnózou. Pro takové děti je někdy snadnější setkávat se se psy než s lidmi.

Někteří však říkají, že autismus není nemoc, ale jedinečná forma rozvoje. Nedokážete se z toho totiž dostat pomocí medicíny. Nedokážete se z toho vyléčit. Pomoci Vám však mohou psi. Jejich péče, oddanost, hravost a teplo může pomoci natolik, že nakonec nějaké to spojení s okolním světem navážete.