Je to neuvěřitelné, ale i výborné dorty lze uvařit jednoduše, rychle a za použití jen pár ingrediencí. Tento japonský koláč dokonce za použití pouze 3 potravin. Vyzkoušejte proto tento domácí cheesecake, který si zamilovali na první ochutnání lidé po celém světě. Věříme, že se stane i Vaším oblíbeným!
.
.
Co budete potřebovat
- 3 vejce
- 120 g bílé čokolády – dle Vaší chutí lze použít i čokoláda tmavá (zdravější alternativa)
- 120 g nesoleného smetanového sýru (pokojové teploty)
Jak na to?
Nejprve oddělte bílky od žloutků. Bílky poté dejte uchovat do lednice a troubu si předehřejte na 170 stupňů. Poté si roztavte čokoládu, dle chuti, kterou následně dejte zchladit. Vezměte bílky z lednice a ušlehejte je v pěnu. Jako poslední krok přidejte sýr a žloutky, a všechno dohromady smíchejte.
Výslednou směs vlijte do zapékací mísy, kterou položte na plech s vodou (viz. přiložené video). V troubě nechte péct 15 minut na 170 stupňů, poté ztlumte na 160 stupňů a pečte dalších 15 minut. Aby byl dort dokonalý, poté co troubu vypnete, nechete dort ještě dalších 15 minut uvnitř v naprostém klidu. Následně dort vyjměte z trouby, nechte ho pořádně vychladnout, ozdobte přáškovým cukrem a můžete podávat! Věříme, že Vám i rodině bude určitě chutnat!
[hana-code-insert name=’google‘ /]