Také zbožňujete krémové dezerty tak moc, že chodíte občas potají mlsat takovéto zákusky do cukrárny? Už nemusíte, podělte se o tyto zákusky i se svými nejbližšími! Poradíme Vám, jak si tuto kalorickou bombu můžete připravit rychle a jednoduše v pohodlí svého domova. Tajemství celého dezertu se skrývá v lahodné chuti nadýchaného krému!
Co budete potřebovat
Korpus
- 3 vejce
- 3 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce medu nebo moučkového cukru
- 2 lžíce kakaa
- vanilkový cukr
- 1/2 prášku do pečiva
Krém
- 700 ml smetany
- 2 vanilkové pudinky
- ztužovač šlehačky – dle potřeby
- 100 g čokolády
Poleva
- 100 g hořké čokolády
- olej
- trochu smetany
Jak na to?
Nejprve vezmeme všechny igredience na korpus a důkladně je smícháme. Poté hotovou směs vylijeme na pekáč a pečeme 10 minut v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů.
U krému postupujeme tak, že si nejprve vyšleháme smetanu. Klasickým způsobem si uvaříme 2 vanilkové pudinky. Poté vše necháme v lednici pořádně vychladit. V případě potřeby můžete použít ztužovač. Posledním krokem je nasekání čokolády na drobno. Poté vezměte všechny připravené ingredience a smíchejte je dohromady
Tímto krémem poté potřete upečený vychladlý korpus. Aby byl dezert dokonalý, na polevu si ještě rozpusťte čokoládu, kterou smíchejte s trochou oleje a smetanou. Smetanu přidávejte vždy dle potřeby.
Výslednou polevou zalijte krém a dejte na pár hodin do lednice vychladit.
Jako ozdobu můžete použít téměř cokoliv. Doporučujeme použít karamel, oříšky či rozdrcené sušenky. Záleží na Vašich chuťových buňkách. Dobrou chuť!