Úžasné pudingové kostky se šlehačkou. Vskutku ten nejlepší dezert, jaký jste kdy měli!

Také zbožňujete krémové dezerty tak moc, že chodíte občas potají mlsat takovéto zákusky do cukrárny? Už nemusíte, podělte se o tyto zákusky i se svými nejbližšími! Poradíme Vám, jak si tuto kalorickou bombu můžete připravit rychle a jednoduše v pohodlí svého domova. Tajemství celého dezertu se skrývá v lahodné chuti nadýchaného krému!

Reklama

Co budete potřebovat

Korpus

Reklama
  • 3 vejce
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce medu nebo moučkového cukru
  • 2 lžíce kakaa
  • vanilkový cukr
  • 1/2 prášku do pečiva

Krém

  • 700 ml smetany
  • 2 vanilkové pudinky
  • ztužovač šlehačky – dle potřeby
  • 100 g čokolády

Poleva

Reklama
  • 100 g hořké čokolády
  • olej
  • trochu smetany

Jak na to?

Nejprve vezmeme všechny igredience na korpus a důkladně je smícháme. Poté hotovou směs vylijeme na pekáč a pečeme 10 minut v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů.

U krému postupujeme tak, že si nejprve vyšleháme smetanu. Klasickým způsobem si uvaříme 2 vanilkové pudinky. Poté vše necháme v lednici pořádně vychladit. V případě potřeby můžete použít ztužovač. Posledním krokem je nasekání čokolády na drobno. Poté vezměte všechny připravené ingredience a smíchejte je dohromady

Tímto krémem poté potřete upečený vychladlý korpus. Aby byl dezert dokonalý, na polevu si ještě rozpusťte čokoládu, kterou smíchejte s trochou oleje a smetanou. Smetanu přidávejte vždy dle potřeby.

Výslednou polevou zalijte krém a dejte na pár hodin do lednice vychladit.

Jako ozdobu můžete použít téměř cokoliv. Doporučujeme použít karamel, oříšky či rozdrcené sušenky. Záleží na Vašich chuťových buňkách. Dobrou chuť!

Reklama