Slaná bábovka! Stačí smíchat všechny suroviny, vytvořit těsto a dát péct. Za pár minut budete mít na stole vynikající slanou dobrotu!

Jednoduchá, rychlá a fantastická … Přesně taková je slaná bábovka, jejíž přípravu zvládne skutečně každý. Je skvělým předkrmem, zajímavou obměnou večeře nebo oku lahodící dobrotou na párty. Připravit ji můžete i jako slaný koláč na Velikonoce. Podává se teplá, ale chutná skvěle i za studena. Připravte si tuto šťavnatou lahůdku podle následujícího receptu a určitě s ní potěšíte hosty nebo své blízké.

Reklama

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Kdo by nemiloval bleskové recepty, jejichž příprava je nesmírně jednoduchá. Přesně taková je slaná bábovka, která je důkazem toho, že i z pár klasických surovin se dá vykouzlit zajímavá a chutná dobrota.

Co budete potřebovat

(Šálek o objemu 200 ml)

  • 2 a 1/2 šálku hladké mouky
  • 150 g tvrdého sýra
  • 150 g kyselých okurek
  • 150 g šunky
  • 1 šálek oleje
  • 1 šálek bílého jogurtu
  • 1 prášek do pečiva
  • 4 vejce
  • 100 g strouhaného sýra (např. Gouda)
  • sůl dle chuti
  • pepř dle chuti

Jak na to?

Reklama

Připravíme si mísu, do které rozbijeme vajíčka. Ty následně vyšleháme a přidáme olej. Do směsi za stálého šlehání přidáváme bílý jogurt. Mouku, kterou jsme si rozmíchali s práškem do pečiva postupně přidáváme k ostatním surovinám. Pomocí mixéru bychom měli vypracovat hladkou hmotu.

Zavařené okurky si nakrájíme na drobné kostičky. Stejný postup zvolíme při šunce a sýru. Tyto suroviny následně přidáme do těsta a důkladně zamícháme lžící. Takto připravené těsto nakonec osolíme a opepříme.

Připravíme si formu na pečení (jako na bábovku), kterou vymažeme máslem a posypeme moukou. Do formy následně vylijeme těsto a umístíme ji do trouby, kterou jsme vyhřáli na 200 stupňů. Pečeme 30 minut.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Po půl hodině bábovku vyklopíme z formy a uložíme na plech vyložený papírem na pečení. Vrch bábovky posypeme strouhaným sýrem a pečeme dalších 15 minut při stejné teplotě.

Po upečení slanou bábovku necháme mírně vychladnout a poté nakrájíme. Podáváme ji teplou, ale skvěle chutná i za studena.

Reklama