Český architekt navrhl dům, který se stal úplnou senzací. Stojí jen 29.900 Kč a postavíte ho už za tři hodiny! Jak ale vypadá uvnitř?

 

Malý, útulný, praktický. Tento dům splňuje všechna kritéria plnohodnotného bydlení a dá se poskládat doslova jako lego. Architekt Vojtěch Valda z České republiky navrhl mini dům, který se stal okamžitě senzací internetu.

Čtěte také: Když jsem byla v Itálii, naučila jsme se připravit tyto domácí špenátové těstoviny se sýrem. Moje rodina se jich nemůže nabažit!

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Tzv. pin-up dům, který má rozlohu 7 čtverečních metrů, navrhl stavitel miniaturních funkčních domů Joshua Woodsman. Ve skutečnosti však nešlo o nikoho jiného než o známého českého architekta Vojty Valda, který je podobnými stavbami proslulý již nějaký ten měsíc. Nejnověji upoutal pozornost domem, který pojmenoval „France“.

Pokud máte malý pozemek, na kterém byste si rádi postavili chatku, nebo si prostě chcete udělat místo pro hosty ve Vaší zahradě, pin-up dům je ideálním řešením. Jeho obyvatelům nabízí plnohodnotné bydlení za levný peníz a málo práce. Při uvedení do „praxe“ ho tři lidé postavili za tři hodiny. Je útulný, komfortní, nabízí tolik soukromí, kolik chcete a kouzelná atmosféra v netradičním prostoru je už jen třešničkou na dortu. Je využitelný jako zahradní domek, letní chatka či ubytování pro hosty. Zřídit si v něm však můžete i vlastní království, izolované od zbytku rodiny. Pro jednotlivce je přímo velký, pro dvojici ideální a pro trojici je tak akorát.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Domeček z lega

Prvním typem pin-up domu se stal zmíněný dům „France“. Majitelů vyšel přibližně na 30.000 Kč a postavili ho tři muži za tři hodiny. Pojmenování „France“ dostal na základě jeho zabarvení. Stavitelé se rozhodli napodobit francouzskou vlajku, přičemž použili francouzskou trikoloru – modrou, bílou a červenou barvu. Navzdory názvu byl zkonstruován nedaleko Prahy a tvoří ho přesně 21 odizolovaných panelů. Podle potřeby jej lze složit i rozložit a vzhledem se od klasických domů nijak neodlišuje. Má špičatou střechu, okna a vlastní vchod.

Modrá, bílá, červená

Modrá část domu slouží jako ložnice a odpočinková zóna, kterou má navozovat chladná barva. Naopak, bílá část domu je obývacím prostorem, využívaným především přes den na běžné účely a červená část tvoří kuchyň, kamna na dřevo a topení.

V domě najdete multifunkční panely s policemi, které jednotlivé místnosti od sebe oddělují. Pin-up domy se ve světě stávají stále populárnějšími a my se tomu vůbec nedivíme. Za levný peníz dokážete mít plnohodnotně využitelný prostor a navíc se za něj vůbec nemusíte stydět.