Vynikající malinový trhanec zlepší Váš den

Máte rádi dezerty s ovocem a honí Vás mlsná na něco sladkého a potřebujete ukojit Vaše chuťové buňky. Malinový trhanec vše splňuje.

Reklama

Kdysi jsem zabloudila v Mariánských Lázních do jedné malé útulné kavárny, kde jsem v nabídce dezertů objevila i trhanec. Netušila jsem, o co jde, ale nakonec jsem do konce svého pobytu na něj chodila každý den. Od té doby jsem na něj nikde v kavárně ani restauraci nenarazila. O to častěji se pouštím do jeho přípravy doma.

Co budete potřebovat

200 ml plnotučného mléka
2 vejce
hladkou mouku dle potřeby
1 lžíce cukru
1 malinový kompot ( mohou být čerstvé )
1 lžíce rumu
špetka drcené vanilky
moučkový cukr
1 lžíce másla

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Postup

Do misky dejte mléko a rozšlehejte v něm vejce s lžící cukru. Poté postupně přidávejte mouku tak, aby vzniklo o něco hustší těsto.
Těsto nalijte na velkou pánev s rozehřátým máslem a přiklopte pokličkou. Když je těsto zespoda upečené natrhejte těsto na menší kousky. A opékejte dozlatova. Poté vyklopte do rendlíku maliny a přidejte vanilku s rumem. Prohřejte na mírném ohni.Trhanec dejte do misky a přidejte maliny. Na závěr posypte moučkovým cukrem.

Reklama

Tip Na závěr můžete posypat mandlemi a přidat kopeček vanilkové zmrzliny.

Reklama