Jak poznáte, že do svého těla nemůžete dostat lepek?

Nesnášenlivost lepku je čím dál častějším problémem. Pokud nevíte, jestli jste na lepek alergičtí, můžete to zjistit pomocí několika příznaků, které vám pomohou pochopit, po čem vaše tělo touží a které potraviny mu nedělají dobře. Nejčastější příznaky se objevují u většiny lidí a je třeba se na ně zaměřit.

Jako první bude reagovat vaše pokožka

Prvním příznakem může být svědivá pokožka. Jestli se na pleti objevily pupínky, které svědí, především v oblasti loktů, může se jednat o nesnášenlivost lepku. Tento problém se jmenuje kožní celiakie, a může způsobit puchýřky po celém těle. Dalším příznakem jsou smutné nálady nebo dokonce deprese. Alergie na lepek se může projevit na vaší psychické pohodě. Jste často unavení, při běžných činnostech se cítíte jinak? Je to možná tím, že lepek vám dělá v těle neplechu.

Nesnášenlivost lepku vede k nedostatku vitaminů a v některých případech také k anémii. Jestli k tomu navíc i hubnete, můžete s jistotou říct, že lepek vašemu tělu nedělá dobře a bylo by vhodné ho z jídelníčku vyřadit. Přestanete mít kvůli němu chuť k jídlu, což se projeví nejen na postavě, ale také na vaší náladě. Lepek vám také může znemožnit otěhotnění. Problémy s plodností nejsou jen otázkou žen, ale také mužů. Zkuste se na to zaměřit.

Čtěte také: Sbírejte tuto rostlinu, je jednou z nejúčinnějších léčivých bylin, které lze objevit. Znáte jí?

http://www.viraltidag.com/

Dnes již máte mnoho možností

Dalším příznakem budou problémy se žaludkem a celkově trávicím systémem. Celiakie může způsobit zdravotní komplikace, které vás mohou dohnat až do nemocnice. Zácpa nebo průjem jsou běžnými příznaky několika onemocnění, pokud se ale přidruží i další zmíněné, může se jednat o nesnášenlivost lepku. V ústech se vám také mohou tvořit puchýře, které jsou tvořený v důsledku nedostatku kyseliny listové.

Nedostatek vitaminů a dalších živin může způsobit například řídnutí kostí. Osteroporóza je dnes celkem běžné onemocnění, které se celiakií nemusí souviset. Bolesti budete cítit hlavně v zápěstích, kyčlích nebo nadloktí.

Zdroj: viraltidag.com