Mladík byl od začátku pandemie v kómatu, nyní se probudil do zcela nového světa

Joseph Flavill je 19letý Brit, který žil normálně až do 1. března 2020. Ten den ho srazilo vozidlo. V té době zbývaly ještě 3 týdny, než ve Velké Británii naplno vypukla pandemie a byl vyhlášen celonárodní lockdown.

Vážné zranění

Srážka s vozem způsobila Josephovi traumatické poranění mozku, takže byl po dobu dalších 10 měsíců v kómatu a nevěděl nic o tom, co se děje v jeho okolí. Za tu dobu se v souvislosti s pandemií stalo skutečně hodně. Spojené království se v současné době potýká s novým kmenem viru a zároveň již byl zahájen také proces očkování proti koronaviru.

https://www.econsejos.com/

Ale pro Josepha je teď všechno jen jeden velký zmatek. Mladík podle své tety Sally Flavill Smith stále není schopen pochopit, co se vlastně děje, jak k tomu došlo a jak se ke zcela nové realitě postavit.

Čtěte také: Milujete exotické ovoce? Vyzkoušejte tento úžasný recept na nepečený dort. Na léto jako dělaný!

Těžké probuzení

„O pandemii nic neví, protože 10 měsíců jen spal a nyní se probudil do zcela nového světa“. Jeho mozek je navíc stále ještě zpomalený a nedokáže tak dobře jako dřív zpracovávat nové informace. Teprve se pomalu zlepšují jeho kognitivní schopnosti a příval nových informací mu skutečně nedělá moc dobře. Navíc jeho příbuzní ani pořádně nevědí, kde začít a jak mu to celé opatrně a citlivě vysvětlit. Pravděpodobně nebude schopen také pochopit, čím vším si jeho rodina prošla, když byla pevně uzavřená všechna nemocniční oddělení a rodina o něm měsíce věděla jen prostřednictvím telefonátů s lékaři.

https://www.econsejos.com/

Po celé té době v nemocnici byl Joseph převezen do pečovatelského zařízení, aby se zotavil. Zvládá lehké pohyby tělem a komunikuje mrkáním a úsměvem. Stále ale nechápe, proč se se svou rodinou nemůže vidět osobně, pouze prostřednictvím videohovorů.

„Když je vzhůru ve svém pokoji, stále nemá ponětí o tom, proč je najednou všechno jinak než dřív. Mluvili jsme o tom po telefonu a snažili se mu vysvětlit, že bychom s ním skutečně rádi byli osobně, ale není to možné,“ uzavřela Sally.

ZDROJ: econsejos.com