Výborná vychytávka mé tchýně na ucpaný dřez. Krtka už kupuji

Určitě jste to zažili také – do odpadu v koupelně nebo ve dřezu v kuchyni se dostaly vlasy, zbytky jídel nebo jiné nečistoty, které brání dobrému protékání vody. Bohužel se jedná o problém, který potřebuje včasné řešení, jinak si budete muset pozvat domů instalatéra. Šikovní muži si s tím ale poradí sami, a to také díky triku, kterým vám ukážeme.

Jak vyčistit trubky pomocí jednoduchého triku?

Je fajn spoléhat na svého muže, který si poradí i s takovým problémem, jako je ucpaný odpad. Někdy jsou ale hospodyňky překvapené, jaké problémy mohou nastat, pokud se o domácnosti nestarají správně. Bohužel si takové trable nevybírají a přijdou vždycky v tu chvíli, kdy jste doma sama s dětmi a musíte si sama poradit. I takové situace ale mají řešení.

https://www.pexels.com/

Bohužel je nutné jednat velmi rychle. Pokud si všimnete ucpaného odpadu, bude nutné zajistit jeho vyčištění, protože vám nebude odtékat voda dostatečně rychle. Můžete si samozřejmě zavolat instalatéra, který má potřebné vybavení. Někdo si sám netroufne rozebrat sifon, a pokud máte malé děti, také vám nepomohou. Instalatér vám může poradit hlavně triky, díky kterým vyřešíte ucpaný odpad velmi rychle.

Čtěte také: Zubní kámen vám pomohou odstranit vlašské ořechy

Jakým trikem si můžete pomoci?

Nebudete potřebovat žádné velké vybavení. Stačí si připravit prostředky, které pak zvládne použít i vaše dítě. Díky tomu bude odpad znovu průchozí a voda bude snadno odtékat. Do hrnku stačí do jeho poloviny nalít prostředek na mytí nádobí, nezáleží přitom na tom, jak je drahý. Navíc přidejte půl hrnku bělidla. Promíchejte, nalijte směs do dřezu a nechte přes noc působit.

https://unsplash.com/

Ráno nastavte na horkou vodu, nasměrujte proud do odtoku a několik minut nechte vodu volně téct. Směs zajistí kompletní vyčistění odpadu a trubek a voda bude volné odtékat. Tuto metodu navíc můžete používat také preventivně. Už nebudete muset rozebírat sifon ani další části dřezu, abyste odpad vyčistili.

Zdroj: xitrosti.com