Která bylinka vám zaručeně pomůže zhubnout?

Potřebujete zhubnout pár kilogramů, ale léto se nezadržitelně blíží? Poradíme vám trik, který skutečně funguje. Můžete vyzkoušet bylinky, které stačí přidat nejen do jídla, ale klidně do čisté vody. Nastartujete tím metabolismus, pročistíte se a jako bonus budete v plavkách vypadat parádně.

Petržel obsahuje spoustu výživných látek

Bojujete s několika kilogramy navíc? Pomoci může petržel, která v sobě ukrývá spoustu vitaminů a dalších živin. Hodit se tak bude nejen při hubnutí, ale i pouze pokud se budete chtít vnitřně očistit. A jak vlastně petržel funguje? Podporuje imunitu, ale také díky ní budete mít zdravé kosti. Hodí se také v případě, že vás trápí problémy s ledvinami.

Je to díky obsahu vitaminů, a to nejen A, ale také B, C nebo K. Kromě toho v ní najdete také vápník, železo nebo draslík. Zbavíte se infekcí, ale také zánětů. Je to přírodní prostředek na detoxikaci celého těla. Jak si připravit čaj z petržele? Je to také velmi snadné. Zlepšíte si dýchání a také ho ocení vaše játra, která plní velmi těžkou funkci.

Čtěte také: Chcete vědět, co Vám přinese další měsíc? Zkoukněte horoskop na SRPEN – pro Berany!

Účinky na vaši pokožku budou viditelné

Petržel je vhodná jako ozdoba salátů nebo polévek, rozhodně se vyplatí jí konzumovat v případě, že bojujete s problémy s pletí. Posiluje také srdce a vyhnete se srdečním onemocněním. Čaj z petržele můžete pít denně a po několika dnech uvidíte, že je vaše pleť jasnější a zdravější. K přípravě čaje pak budete potřebovat pouze několik lžiček petržel a litr vroucí vody.

Petrželku zalijte vodou, nechte několik minut vařit na mírném ohni a poté nálev nechte trochu vychladnout a přeceďte. Takto připravený ho můžete pít klidně čtyřikrát denně, ale mějte mezi pitím několik hodin pauzu. Petrželka je oblíbenou ozdobou také na chléb s tvarohem nebo se přidává do pomazánek. Navíc si ji můžete vypěstovat na okenním parapetu.

Zdroj: irecept.cz