Po svátcích jsem po všech těch těžkých jídlech měla problémy s trávením. Pomohla mi až tato 1 věc, kterou máte doma zaručeně i Vy!

Cítíte se po svátcích jako chodící pytle naplněný kameny? Nejste jediný, kdo má po svátcích pocit plnosti a i přesto, že jsou již za námi, dozvuky z konzumace těžkých jídel budeme to ještě nějaký ten den pociťovat. Pokud se chcete zbavit těchto pocitů rychleji, nasaďte očistu. Z čeho jiného, ​​ne-li z ovesných vloček?

[hana-code-insert name=’google‘ /]Ovesné vločky jsou účinnější než jakákoliv tabletka či prášek proti zácpě. Vyčistit si střeva a zbavit se tíhy posledních dní je pro normální fungování organismu velmi důležité. Přírodní antioxidant a zároveň přírodní projímadlo má pozitivní účinky na gastrointestinální trakt. Konzumace ovesných vloček zabezpečuje absorbování hlenu a užitečné komponenty z obilovin se během několika hodin vstřebají ve střevě, čímž příznivě působí na následné snadnější vyprazdňování a významně čistí tělo od toxinů.

Čtěte také: Trápí Vás nepříjemné strie a k jejich odstranění jste již vyzkoušeli opravdu všechno? Pomůže Vám tato jedna věc!

2x efektivnější

Způsoby, jak si připravit ovesné vločky, se různí. Pro opravdu účinný výsledný efekt byste měli vločky jíst před spaním. V noci se totiž látky do těla vstřebávají nejlépe a o to příznivější je pak dopad na střevní očistu. Vločky však můžete jíst prakticky kdykoliv. Jsou lehké, zasytí a nikdy Vám z nich nebude špatně ani těžko.

Připravte si je na ráno

Ve večerních hodinách nasypte 3 velké polévkové lžíce ovesných vloček do šálku horké vody a nechte je na noc nasáknout. Vodu můžete klidně zředit s mlékem, medem, nebo se smetanou s nižším obsahem tuku. Ráno si do takto připravené snídaně přisypte ještě hrst ořechů, a oslaďte medem. Po jídle byste neměli jíst ani pít slazené nápoje alespoň 3 hodiny.

Převařené chutnají fantasticky

I Vy jste jako děti milovali ovesnou kaši? Připravte si ji doma, ale mnohem lepší. Tři velké polévkové lžíce ovesných vloček zalijte v hrnci šálkem horké vody nebo mlékem a vařte na mírném ohni asi 5 minut. Aby měli vločky lepší chuť, můžete přidat ovoce, ořechy, sušené meruňky nebo rozinky. Kaši si můžete dochutit medem, cukrem či kakaem. Vynikající je i se skořicí. Po konzumaci ovesné kaše byste neměli jíst nejblížší 2-3 hodiny.[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Nejsou pro každého

Překvapivě ovesné vločky nejsou pro všechny. Navzdory blahodárným účinkům na lidský organismus mají i mnoho kontraindikací, kterým by se měli vyhýbat lidé nesnášející lepek, s onemocněním jater nebo žlučníku. Přestože je v ovesných vločkách dostatek kalorií, jsou vynikajícím dietním produktem, protože jsou snadno a rychle stravitelné. Jíst by je měl pravidelně každý, kdo se snaží zhubnout, nebo pročistit organismus. Kromě toho vločky obsahují metoinín, fosfor a vápník, příznivě ovlivňují nervový systém a minerály v nich významně posilují kosti.