Máte každou noc problém s usínáním? Pomůže Vám tento trik na nespavost!

 

Nespavost a neklidný spánek je problém, který se vyskytl u nejedné z nás. Ve většině případů je hlavní příčinou stres. Dlouhodobě může mít velmi negativní dopad rovněž na tělo a duši. Chcete-li mít tento problém pod kontrolou, není nutné abyste začali brát různé pilulky nebo prášky na spaní. Postačí Vám nebo Vašim dětem tento jednoduchý trik.

Čtěte také: Tyto fit tvarohové placky s bylinkami můžete jíst i o půlnoci a jsou tak chutné, že si je ihned zamilujete!

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Speciální druh přikrývky Vám může dopřát vytoužený spánek. Tzv. vážená deka je vyvinuta tak, aby na tělo vyvíjela příjemný tlak simulující objetí. Samotná přikrývka se naplňuje sušenými luštěninami jako hrách, fazole, případně rýže a obilí. Po vydatném spánku se budete cítit uvolněně, jako kdyby jste právě měli masáž. Koneckonců, klíčem k dobré masáži je právě tlak.

Pokud je tělo vystaveno měkkému nebo spíše příjemnému tlaku pod teplou přikrývkou, dopomáhá to tělu vytvářet serotonin – hormon štěstí a melatonin – hormon spánku současně. Tato kombinace jemně uloží tělo do režimu spánku bez jakékoliv tabletky.

Dětské nemocnice využívají tuto techniku ​​již několik let, aby pacientům pomohli s nespavostí. Mnozí rodiče autistických dětí také doporučují takovýto druh přikrývky jako zaručený lék na spánek. Kromě dětí samozřejmě výhod této přikrývky mohou využívat i dospělí.

Přikrývku tohoto druhu si můžete zakoupit nebo vyrobit. Výhodou vlastnoručně vyrobené je to, že si můžete přizpůsobit její velikost a hmotnost. Říká se, že deka by měla vážit asi 10 % z tělesné hmotnosti osoby, která ji využívá. Takže pokud vážíte 68 kg, Vaše deka by měla mít po celé ploše rozložených 6,8 kg. Ale pozor! Deka není vhodná pro lidi s dýchacími problémy.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Pokud jste se právě rozhodli, že si takovou deku ušijete, máte velký náskok. Pokud ne, v tomto videu můžete vidět podrobný návod na to, jak si vyrobit vyjímatelnou vložku s váhou.