Když přijde čas na koláče, je náročné rozhodnout se, jakou nádivkou je naplnit. Nerozhodnost je hlavní příčinou, proč vymýšlíme stále nové a nové recepty a ty staré zakládáme do kuchařské knížky. Máme pro Vás něco nového, netradičního a přece jednoduchého.
Tento neobvyklý koláč z plněných taštiček si oblíbí celá Vaše rodina nejen pro jeho chuť, ale i pro jeho vzhled. Je fantastický. Kdo ho jednou připraví, nikdy neolituje.
Co budete potřebovat
- 2 vejce
- 200 g másla
- 250 g zakysané smetany
- 150 g krystalového cukru
- ½ lžičky skořice
- 500 g polohrubé mouky
- 1 balíček vanilkového cukru
- 200 g konzervovaných třešní
- 200 g konzervovaných broskví
- 2 jablka
- 1,5 lžičky prášku do pečiva
- 1 žloutek
[hana-code-insert name=’google‘ /]
Jak na to?
Změklé máslo utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem, celými vajíčky a zakysanou smetanou. Ke směsi přidejte mouku s práškem do pečiva. Vypracujte hladké a pružné těsto, vložte ho do misky a dejte do ledničky odpočívat.
Mezitím si připravte náplň. Z konzervovaného nebo zavařeného ovoce slijte šťávu. Třešně rozřízněte na polovinu a broskve pokrájejte na menší kousky. Na stejné kousky pokrájejte i jablka. Jablka pak hoďte na pánev s trochou skořice a cukru, aby změkly a aby se zatáhly.
Z chladničky vyjměte těsto a vyválejte ho na tloušťku cca 0,5 cm. Potom formičkou vyřízněte kolečka. Do středu každého kolečka dejte ovocnou náplň a potom přeložte na polovinu a těsto slepte tak, aby ovocná nádivka nevytékala.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]
Pirožky naložte střídavě podle chuti vedle sebe do zapékací misky vymazané máslem.
Potřete rozšlehaným žloutkem a dejte péct do trouby vyhřáté na 190 stupňů na cca 30-40 minut do zlatova. Přejeme dobrou chuť!