Pomalu ale jistě se nám blíží období grilovačiek, pikniků a oslav, které se konají venku, na čerstvém vzduchu. U nás v Česku všichni grilujeme převážně v létě nebo na jaře, když se dostatečně oteplí. V kavkazských zemích se však například takový kebab konzumuje v jakémkoliv ročním odbodbí. Je tradičním pokrmem, na který má každá rodina svůj vlastní jedinečný recept.
[hana-code-insert name=’google‘ /]
Připravili jsme pro Vás recept, který se v Arménii používá denně. Určitě ho vyzkoušejte a sami budete překvapeni jakou dokonalou chuť dodá nejen masu.
Tento recept není jen jednoduchý, ale také jedinečný. Maso stačí v této marinádě nechat pouze 40 minut a nasákne do sebe všechny přísady. Samozřejmě jej můžete nechat marinovat i dva dny. Délku marinování necháme na Vás.
Co budete potřebovat
- 1,5 kg hovězího masa
- 0,5 kg cibule
- 200 ml slunečnicového nebo olivového oleje
- dle chuti sůl, pepř a koriandr
Jak na to?
Připravte si dostatečně velkou mísu, do které nalijte slunečnicový olej, přidejte sůl, pepř a koriandr. Všechny přísady pořádně promíchejte.
Každou cibuli rozřízněte na 4 kusy a přidejte do olejové směsi. Cibuli můžete trochu posolit, ale dávejte pozor abyste to nepřehnali.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]
Maso si pokrájejte na silnější plátky, ale nevyklepávajte ho. Po kouscích vkládejte maso do marinády. Misku zakryjte a nechte maso marinovat alespoň 40 minut. Po době marinování, můžete maso ihned péct či grilovat.
Tento recept je opravdu velmi jednoduchý a zvládne ho úplně každý. Nejlepší však je, že si do marinády můžete přidat i jiné přísady, například bazalku, tymián či česnek. Tato marináda je totiž vhodná nejen pro hovězí ale i vepřové. Pokud jste milovníky grilovaných pokrmů, určitě tuto marinádu vyzkoušejte.