Italské těstoviny z jedné pánve. Vyčarujte se základními surovinami luxusní večeři, která se uvaří doslova sama!

Těstovinová pánev je jídlo, které si běžně objednáváme v restauracích. Připravit si ho však doma není vůbec náročné. Netřeba hledat žádné tajné přísady, ani se trápit, jestli to dokážete tak dobře, jako šéfkuchař. Jasné, že dokážete.

Reklama

Říká se, že těstoviny byly původně jídlem chudých. Dnes jsou na piedestalu i v té nejšpičkovější gastronomii a způsobů, jak je připravit je nekonečně mnoho. Dnes Vám ukážeme, jak připravit těstovinovou pánev z těch nejzákladnějších složek. Pamatujte, to nejjednodušší bývá často i nejlepší.

Co budete potřebovat

  • 300 g makaronů nebo kolínek
  • 500 ml vody
  • 2 rajčata
  • 3 stroužky česneku
  • pepř dle chuti
  • sůl dle chuti
  • 200 g tvrdého sýra
  • olivový olej

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Reklama

Jak na to?

Těstoviny dejte vařit do osolené vroucí vody a přidejte trochu oleje. Zatímco se těstoviny vaří, nakrájejte si na kostičky rajčata, cibuli na drobno a česnek protlačte do rozehřáté pánve s olivovým olejem. Všechny čerstvé suroviny nechte projít teplem a osmahnout, aby se spojily chutě a uvolnila se vůně.

Po uvaření těstoviny slijeme a necháme okapat. Polijte trochou olivového oleje a promíchejte. Potom těstoviny vysypte k zelenině. Pořádně posolte a opepřete a nechte projít v omáčce z čerstvých rajčat, oleje a cibule s česnekem. Vypněte sporák a nastrouhejte tvrdý sýr a nechte, ať se na těstovinové pánvi roztaje a trochu ztuhne.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Pokud máte rádi bylinky, přidejte do těstovin čerstvou bazalku, tymián, či rozmarýn. Tzv. „Basic“ postup na přípravu těstovin si zamiluje každý. Je to jako když ochutnáte originální pizzu Margherita. Na pizza těstě je pouze rajčatový základ a tvrdý sýr. No žádná pizza nechutná více italsky, než tato. Přejeme dobrou chuť!

Reklama