Klobása a uzeniny nejsou výsadou jen maďarské, slovenské, či slovanské kuchyně obecně. Sem tam uzeniny použijí i pořádní italští chlapi a to především v kuchyni, která i přes klobásu v tomto receptu zůstává zdravá. Těstoviny s pikantní klobásou jsou to pravé pro Vaši větší polovičku.
Reklama
[hana-code-insert name=’google‘ /]
Na tento recept budeme potřebovat:
- 200g jemně pikantní suché klobásy
- 200 g fusill (vrtulek)
- 2 PL olivového oleje
- 1 konzervu rajčatového protlaku nebo konzervovaných kousků rajčat
- 1 stroužek česneku
- parmazán
- sůl a pepř dle chuti
Jak na to?
Reklama
Klobásu si nakrájíme na kolečka a s jemně nasekaným česnekem restujeme na pánvi s olivovým olejem asi 2 minuty. Přidáme rajčatový protlak a za stálého míchání vaříme dokud omáčka nezhoustne. Osolíme a opepříme a můžeme přimíchat k předem uvařeným těstovinám. Nezapomeneme posypat parmezánem, dozdobit čerstvými bylinkami a můžeme podávat.
Dobrou chuť!
Reklama