Mému muži nechutnaly těstoviny na žádný způsob. Nevěděla jsem, co s tím, ale pak jsem přišla s tímto receptem. Fusilli s klobásou v rajčatové omáčce! Od té doby jsou jedním z nejoblíbenějších jídel v naší rodině!

 

Klobása a uzeniny nejsou výsadou jen maďarské, slovenské, či slovanské kuchyně obecně. Sem tam uzeniny použijí i pořádní italští chlapi a to především v kuchyni, která i přes klobásu v tomto receptu zůstává zdravá. Těstoviny s pikantní klobásou jsou to pravé pro Vaši větší polovičku.

Reklama

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Na tento recept budeme potřebovat:

  • 200g jemně pikantní suché klobásy
  • 200 g fusill (vrtulek)
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 konzervu rajčatového protlaku nebo konzervovaných kousků rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • parmazán
  • sůl a pepř dle chuti

Jak na to?

Reklama

Klobásu si nakrájíme na kolečka a s jemně nasekaným česnekem restujeme na pánvi s olivovým olejem asi 2 minuty. Přidáme rajčatový protlak a za stálého míchání vaříme dokud omáčka nezhoustne. Osolíme a opepříme a můžeme přimíchat k předem uvařeným těstovinám. Nezapomeneme posypat parmezánem, dozdobit čerstvými bylinkami a můžeme podávat.

Dobrou chuť!

Reklama