Mezi smrtí prince Philipa a královny Alžběty II. uběhly jen necelé dva roky

Smrt královny Alžběty II. nenechala nikoho chladnou. Po celém světě se královská rodina dočkala kondolencí. Královna zesnula jen rok a půl poté, co odešel její manžel, princ Philip. Následovala ho královna, protože byla plná smutku z jeho ztráty? Podívejte se na jejich společný život.

https://www.newsitamea.gr/

Královna byla milovaná nejen Brity

Královna panovala na britském trůnu dlouhých 70 let. Je až neskutečná, jak dlouho vládla, ale Britové ji milovali a po zprávě o tom, že zesnula, nemohli dlouho uvěřit. Královna Alžběta II. zemřela ve čtvrtek 8. září v Balmoralu. Média přitom nejdříve psala, že se zhoršil její zdravotní stav, a její nejbližší příbuzní se snažili co nejdříve přijet. Například její vnuk Harry to ale nestihl, protože přijel až ve večerních hodinách a Alžběta II. vydechla naposledy odpoledne.

https://www.newsitamea.gr/

Královně bylo úctyhodných 96 let a zemřela pouhých 17 měsíců poté, co svět opustil její manžel, princ Philip. Alžběta II. ho tedy následovala velmi rychle. Možná za to mohl smutek, který ji přemohl, a který na sobě nedala znát. Pravdou je, že už od minulého roku se snažila na veřejnosti vystupovat minimálně, protože měla problémy s pohyblivostí.

Čtěte také: Pitbull nedokáže udržet slzy, když si uvědomí, že ho rodina opustila

Alžběta II. se vdávala v roce 1947

Princ Philip byl námořním důstojníkem, a za svou ženu pojal Alžbětu v roce 1947 ve Westminsterském opatství. Společně počali Charlese, prince z Walesu, poté princeznu Anne, prince Andrewa a prince Edwarda. Právě Charles byl do konce života královně Alžbětě při ruce a byl u toho, když zemřela. Jejich manželství trvalo dlouhých 73 let, Philip zemřel v dubnu 2021 ve věku 99 let.

Po jeho smrti si nejen nejbližší královny všimli, že začala ztrácet sílu. Sice se snažila vystupovat tak, aby byl vidět úsměv na její tváři, ale uvnitř byla nešťastná ze ztráty milovaného manžela. Navíc bojovala se zdravotními problémy. Posledních několik týdnů strávila ve Skotsku, kde dokonce musela přijmout i politické návštěvy.

https://www.newsitamea.gr/

Královna trávila bez prince Philipa jen jediné Vánoce

Vánoce tak musela trávit bez svého milovaného manžela. Bylo to pro ni velmi těžké, ale snažila se dodat sílu nejen sobě, ale také ostatním obyvatelům země. Alžběta i Philip spolu byli v dobrém i ve zlém a není divu, že odešli tak brzo za sebou. Následníkem trůnu se stal princ Charles, který byl korunován několik dní po Alžbětině smrti.

https://www.newsitamea.gr/

Princ Philip tak na svou milovanou ženu počkal, aby mohli být pochováni vedle sebe. Královská rodina a vůbec celá Anglie drží několikadenní smutek, během kterého přicházejí davy lidí nejen k paláci, ale pietní místa se tvoří po celé zemi. Nikdo královnu nedokáže nahradit. Navíc, s její smrtí se toho mnohé změní. Musí se předělat nejen bankovky, ale také královská hymna. Na Alžbětu II. ale svět nikdy nezapomene kvůli její pokoře a umění spravedlivě vládnout.

https://www.newsitamea.gr/

Zdroj: newsitamea.gr