Milujete chipsy? Dopřejte si k nim jeden z těchto skvělých dipů.

Nezáleží na tom, co máte za chipsy, mohou to být i obyčejné chipsy, kterým díky těmto dipům dodáte ten pravý šmrnc. Už žádný kečup nebo hořčice, tyto dipy dodají Vašim chipsům nový rozměr. Ohromíte tak sebe, ale i Vaše přátelé, kterým tento dip připravíte. Ale nebojte se experimentovat, tyto dipy lze použít i k jiným pokrmům. Záleží pouze jenom na Vás. Nebojím se říct, že budete unešeni z těchto chutí a už nikdy nekoupíte dip z obchodu.

Reklama

Sýrovo rajčatový dip
Pokud milujete chuť rajčat, tak tento dip je to poravé pro Vás.

Co budete potřebovat120 g Feta sýru
1 šálek nízkotučného jogurtu
2 lžíce olivového oleje
1/2 šálku nasekaných sušených rajčat (lze použít konzervovaná sušená rajčata)
sůl a pepř podle chuti

Postup
Vezměte si střední misku a smíchejte fetu, jogurt a máslo. Míchejte tak dlouho, dokud Vám nevznikne hladká směs. Poté přidejte nasekaná rajčata a dle chuti přidejte pepř a sůl.

Reklama

[hana-code-insert name=’google‘ /]Česnek a jarní cibulka
Myslím si, že tanto kombinace je to pravé pro pořádné chlapy.

Co budete potřebova
1 palička česneku
2 lžíce olivového oleje
250 g. smetanový sýra, pokojové teploty
1/4 šálku mléka
2-4 snítky jarní cibulky, jemně nasekané
sůl a pepř podle chuti

Postup
Předehřejte si troubu na 200°C. Česnek dejte do alobalu a pokapejte olejem a zarolujte. Česnek pečete do měkka. Poté nechte vychladnout.
Poté česnek oloupejte a rozmixujte spolu se sýrem a mlékem dohladka. Poté přidejte jarní cibulku a dle chuti přidejte sůl a pepř.

Špenát a bílé fazole
Máte radějí zdarější stravu? Pokud ano, tento dip je to pravé pro Vás.

Co budete potřebovat
1/4 šálku olivového oleje
1 stroužek česneku, nakrájený na kolečka
450 g. Konzervovaných bílých fazolí
1/2 šálku špenátu
4 snítky čerstvého kopru
polévková lžíce citronové šťávy
sůl a pepř podle chuti

Postup
V pánvi si rozehřejte olej, přidejte česnek a orestujte. V mixéru si pak smíchejte připravený česnek, fazole, špenát, kopr a citronovou šťávu. Dle chuti osolte a opepřete.

Lilek a bazalka

Co budete potřebovat
2 střední lilky, nakrájené podélně na poloviny
1/2 červené cibule, jemně nasekané
1/2 šálku nasekané čerstvé bazalky
2 lžíce olivového oleje
1 lžička vinného octa
sůl a pepř podle chuti

Postup
Na alobal si náskládejte lilek ( rozříznutý na půl ).
Pečte do měkka přibližně 35 minut. Po vychladnutí lilky oloupejte a poté vložte do mísy s cibulí, bazalkou, olejem a octem. Pořádně promíchejte a dle chuti osolte a opepřete.

Kari a jogurt
Pokud jste milovníkem kari, tak neváhejte a pusťte se do toho skvělého dipu.

Co budete potřebovat
1/2 šálku nízkotučného jogurtu nebo smetanové mascarpone sýr
1 lžíce kari
1 lžíce limetkové šťávy
sůl a pepř na dochucení

Postup
Opravdu jednoduchý dip, stačí smíchat jogurt, kari a limetkovou šťávu. Dle chuti osolte a opepřete.
Než budete podávat, dejte směs do lednice.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Čedar a paprika
Této kombinaci nelze odolat.

Co budete potřebovat
20 g. strouhaného čedaru
1/2 šálku majonézy
120 g. smetanového sýra (pokojové teploty)
3 polévkové lžíce papriky
2 polévkové lžíce strouhané cibule
sůl a pepř podle chuti

Postup
Všechny ingredience smíchejte v mixéru, ale papriku nechte až nakonec. Dle chuti přidejte sůl a pepř.

Rajčatová salsa s kukuřicí
Jste milovníkem mexických jidel? Pokud ano, dopřejte si tento skvělý dip.

Co budete potřebovat
3 střední rajčata
vařený kukuřičný klas
1/2 cibule, nakrájená na hrubo
1 jalapeno paprička
2 lžíce nasekaných čerstvých lístků koriandru
2 lžičky octa
sůl a pepř podle chuti

Postup
Na pečící papír si rozložte rajčata, kukuřici a papričky. Pečte na 180°C přibližně 10 minut.
Poté nechte vychladnout a vše můžete smíchat dohromady. Dle chuti opepřete a osolte.

Reklama