Máte chuť na něco neobyčejného a chutného? Máme pro Vás skvělý tip na vynikající večeři.

 

Už jste někdy slyšeli o plněném chlebu? Tento recept se Vám může hodit, když nebudete vědět co rodině připravti k večeři. Také se Vám tento recept může hodit pro své hosty na letním pikniku. Je chutný už jenom na pohled.

Reklama

Upřednostňujete domácí chléb?
Myslím si, že se nic nevyrovná té svěží vůni upečeného chleba. A co teprve ta křupavá kůrčička. Vsadím se, že už se Vám sbíhají sliny. Jen si představte tu kombinaci čerstvého chleba plněný sýrem, šunkou a čerstvýma bylinkama. Tento chléb se nazývá „vycpaný ošuntělý chleba“. Jeho psaklinkový vzhled umožňuje snadné rozpadnutí každého kousku.
Je to opravdu chutný aperitiv pro večeře, ale i na domácí večírky. Jsem si jistá, že tento chleba si zamilujete.

Výhodou tohoto chlebu je, že můžete výmyšlet vlastní chuťové varianty. Do chlebu můžete přidat vše na co máte jenom chuť. Nejlépe se osvědčila variace sýrů, šunky a bylinky.

Co budete potřebovat

1 menší bochník chleba (cca 400 g), pokud chcete můžete upéct svůj
150 g šunky nebo slaniny
200 g tvrdého sýru vcelku (čedar, ementál …)
3 stroužky česneku
50 g másla
jarní cibulka
čerstvý rozmarýn (nebo jiné bylinky – tymián, oregano ..)
pepř, sůl

Reklama

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Postup

  • Chleba si rozřežete tak, aby stále držel pohromadě. Musíte vytvořit jakésy čtverečky a mezery, do kterých budete ingredience vkládat.
  • Rozpusťte si máslo a vmíchejte utřený česnek, nasekaný bylinky, sůl a pepř
  • Jednotlivé zářezy prolijte připraveným máslem a naplňte směsí nastrouhaného sýra,šunky a cibulky.
  • Cleba polijte zbytkem másla a zabalte do alobalu. Pečte na 180°C přibližně 20 minut. Poté rozdělte alobal a počte ještě 10 – 15 minut.

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Reklama