Pokud rádi experimentujete a rádi zkoušíte upéct dobroty, které jsou běžně k dostání v obchodech. Tak tohle je to pravé pro Vás. Pro někoho je možná snažší si tuto tyčinku koupit v obchodě. Ale dle mého názoru se nic nevyrovná tomu, když si to doma uděláte sami. Vsadím se, že tuto dobrotu zařadíte mezi své oblíbené.
Nejlepší na tomto receptu je, že nemusíte nic péct. Tuto roládu stačí dát jen do lednice a čekat až ztuhne. Poté můžete s radostí podávat svým hostům
Určitě jste slyšeli už o podbných receptech, jak udělat například domácí kinder pingui nebo kinder maxiking. Pokud jste už nějaky zkoušeli, nebojte se s námi podělit o Vaše zkušenosti.
Co budete potřebovat
Těsto
250 g sušenek dle chuti
1 lžíce moučkového cukru
3 lžíce holandského kakaa
100 ml vlažné vody nebo mléka
Náplň
170 g strouhaného kokosu
110 g másla, pokojové teploty
60 g moučkového cukru
3 lžíce kondenzovaného mléka
[hana-code-insert name=’google‘ /]
Postup
Připravené sušenky si rozmixujte v mixéru a přidejte lžíci moučkového cukru a kakao.
Vše promíchejte a přilijte vlažnou vodu. Znovu promíchejte, aby se vše spojilo a vzniklo Vám husté těsto.
Na plech si dejte pečící papír a ze směsi udělejte větší obdelník.
Vezměte si střední misku a smíchejte máslo s cukrem, přisypejte kokos a kondenzované mléko. Všechno pořádně promíchejte, ať nemáte nějaké hrudky.
Připravený krém navrstvěte na sušenkový základ a opatrně srolujte roládu do pečícího papíru.
Poté zabalte do potravinářské fólie a vložte do lednice. Nechte odpočinout alespoň 2 hodiny.
Tip Hotovou roládu můžete přelít rozpuštěnou čokoládou a opět nechat odpočinout v lednici. Čokoláda dodá roládě ten pravý šmrnc.