Přinášíme Vám skvělý a jednoduchý recept na jablečené hranolky s vynikajícím karamelovým dipem.

Rádi byste pro své hosty připravili neobyčejný dezert? A chcete aby vypadal dobře a byl chutný. Tak neváhejte a vyzkoušejte tuto mňamku. Je to jistosta a jsem si jistá, že Vaše hosty ohromí a to nejen vzhledově, ale hlavně chutí. Navíc tyto hranolky můžete servírovat jak se Vám jenom zachce. Stačí Vaše fantazie a hranolky naaranžaovat do sklenice nebo na tác. Listovým těstem se nikdy nic nezkazím jelikož tyto hranolky můžete dopřát i Vašim nejmenším.

Reklama

Co budete potřebovat
Listové těsto 2x
Jablečná náplň-přesnídávka koupená nebo domácí
Jedno vejce
Hrubý cukr
Karamelová omáčka

Postup

  • Listové těsto nechte chvíli povolit při pokojové teplotě a poté můžete rozválet na tenkou placku.

 

  • Na rozválené těsto natřete jablečnou náplň a od kraje však nechce kousek místa a přiklopte druhým těstem.

  • [hana-code-insert name=’google‘ /]V menší misce si rozmíchejte vejce s trochou vody a těsto jim potřete. Můžete lehce posypat cukrem.

  • Připravené těsto si nakrájejte na menší pláty, tak aby vypadaly jako hranolky. Poté můžete vložit na plech vyložený pečícím papírem. Pečte přibližně 15 minut na 170°C.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Domácí přesnídávka
Očistěte si jablka (množství zálěží na Vás) a dejte do hrnce s trochou vody a nechte dusit.
Duste tak dlouho dokud jablka nebudou měkká. Pokud chcete přesnídávku sladší přidejte trochu cukru. Jablka pak rozmixujte v mixéru a dle potřeby můžete přidat i vývar z jablek. Dochuťte vanilkovým cukrem nebo esencí.

Reklama

Karamelová omáčka
Na pánvi si si rozehřejte 400 g cukru a přidejte 2 lžíce vody, nechte zkaramelizovat a poté odstavte z plotny. Přidejte 60 g másla a pořádně promíchejte ( dávejte pozor, karamel bude prskat ). Nakonec přidejte trochu horké vody, mléko či smetanu. Vraťte na oheň a rozmíchejte. Omáčku pak nechte odpočinout. PO vychladnutí pěkně zhoustne.

Přejeme dobrou chuť

Reklama