Super trik na sušení prádla, který Češi ocení hlavně v zimním období. Ušetří to spoustu času

Sušení prádla může být velmi časově náročné, zejména pokud nemáte k dispozici venkovní prostor nebo sušičku na prádlo. Existuje však způsob, jak usušit prádlo rychle a efektivně, a to pomocí ručníku a pračky. Tento postup může být užitečný zejména v zimních měsících, kdy venkovní sušení prádla možné prostě není.

Začněme tím, jakým způsobem se dá prádlo usušit pouze pomocí ručníku. Poté co vyjmete vyprané prádlo z pračky vezměte velký ručník a položte ho na rovnou podlahu. Položte mokré prádlo na ručník a pečlivě jej zarolujte s ručníkem dohromady. Tento postup zajistí, že ručník nasaje vodu z prádla a pomůže rychleji uschnout.

https://pixabay.com/

Po dokončení procesu svinutí ručníku s prádlem je třeba vyždímat další vodu z ručníku a poté můžete položit prádlo na sušicí stojan. V závislosti na počtu kusů prádla a množství vody v nich může trvat několik hodin nebo i celý den, než se prádlo úplně usuší. V každém případě však proces usušení pomocí ručníku a pračky by měl být rychlejší než klasické sušení na sušáku nebo venku.

Čtěte také: Naučte se číst z dlaně a zjistěte svou budoucnost

https://pixabay.com/

Existuje několik tipů a triků, jak zajistit, aby proces sušení pomocí ručníku a pračky byl co nejefektivnější. Zaprvé je důležité zvolit správnou velikost ručníku. Velký ručník zajistí dostatečnou absorpci vlhkosti a pomůže rychleji usušit prádlo. Dále je důležité správně zarolovat prádlo s ručníkem a vytlačit z něj co nejvíce vody. Pokud voda zůstane v prádle, může to vést k zápachu a znehodnotit jeho kvalitu.

https://www.youtube.com/

Další možnost můžete využít v případě, že vaše pračka má program odstřeďování vody. V případě že tento cyklus můžete zapnout, vložte prádlo do pračky a přidejte k němu suchý ručník. Velikost ručníku závisí na množství mokrého prádla. Voda se absorbuje do suchého ručníku a díky tomu je prádlo po vyndání z pračky sušší.

Zdroj: www.ireceptar.cz