Tvarohový koláč s bílou čokoládou: Dostane Vás svou lehkostí a chutí. Potřebovat budete jen těchto 6 surovin!

 

I když tento pokrm už názvem prozrazuje, že půjde o něco pečeného, překvapí Vás svou delikátní chutí a konzistencí jemňoučkou jako obláček. Nadýchaný dezert, který je plný svěžího tvarohu doplňuje slaďoučká bílá čokoláda, která se k tomuto receptu dokonale hodí. Vyzkoušejte si připravit tuto úžasnou pochoutku dle následujícího receptu, který si díky jeho jednoduchosti a skvělému výsledku zamilujete.

Reklama

Pro přípravu tvarohového koláče je nejlepší použít hrudkovitý tvaroh a zakysanou smetanu s obsahem tuku 15 %. Smetanu můžeme nahradit i plnotučným mlékem. Tvaroh před použitím důkladně prosejte přes síto, abyste dosáhli co nejjemnější sypké konzistence.

Co budete potřebovat

  • 250 g tvarohu
  • 2 polévkové lžíce krupice
  • 1 vejce
  • 100 ml mléka
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 50 g bílé čokolády

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Jak na to?

Do mísy dáme tvaroh, který jsme přesili přes síto a přidáme cukr, plnotučné mléko nebo zakysanou smetanu. Vše spolu mixujeme a postupně přidáváme krupici. Její množství můžeme mírně regulovat v závislosti na tom, zda jsme použili mléko nebo zakysanou smetanu. Když vyšleháme jednolitou směs, přidáme vejce a vymícháme metličkou na šlehání.

Bílou čokoládu nalámeme na malé kousky. Můžeme si pomoci dřevěným válečkem nebo paličkou na maso (čokoládu umístíme do sáčku), kterým čokoládu „roztlučeme“. Následně ji přidáme k tvarohové směsi a dobře zamícháme.

Reklama

Připravíme si formu na pečení, kterou důkladně vymažeme máslem. Připravenou směs vylijeme do formy a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů po dobu 30 až 35 minut.

Po upečení podáváme nakrájené na kousky. Tvarohový koláč se skvěle hodí ke kávě. Dětem chutná i s kakaem nebo čajem.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Reklama